Gazete Vatan Logo

Konuşan fotoğraflar

2011 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri

Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2011, Londra Odeon Leicester Square’da gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu. 162 ülkeden 105 bin’i aşkın fotoğrafın katıldığı yarışma bir fotoğraf festivalinden farksızdı. Prestijli L’Iris D’Or Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde, çağdaş meseleler, insanlar, spor, kültür sanat, kampanya, seyahat, yaşam tarzı, mimari, portre, manzara, natürmort kategorilerinde ödül verildi. “Yılın Fotoğrafçısı” ödülünü ise Arjantinli fotoğrafçı Alejandro Chaskielberg aldı.

Bu kareyi yakalamak için ada sakinleriyle 2 yıl yaşadı

Yılın Fotoğrafçısı 2011 ödülünün sahibi Arjantinli fotoğrafçı Alejandro Chaskielberg, yarışmada kendisine ödül getiren kareleri görüntüleyebilmek için iki yıl boyunca Brezilya’daki Parana Nehri Deltası’nda ada sakinlerinin arasında yaşadı. Chaskielberg, fotoğrafının hikâyesini şöyle anlattı: “Fotoğrafı kullanarak, bunca yıl göz ardı edilmiş olan Parana Nehri Deltası’nı ve burada yaşayan topluluğu farklı bir açıdan sunabildim. Bu fotoğrafı çekerken dolunay ışığından yararlandım ve 10 dakika boyunca pozlama yapıp avını vuran yerliyi hareketsiz tuttum.”

Yıkanmak için sıra beklemek...

Raghuranjan Sarkar’ın serbest dalda insan kategorisinde ödül kazanan fotoğrafında Hindistan’da banyo yapmak için sıra bekleyen çocuklar yer alıyor.

Şişman adamlar koşmak için 6 ay inek kanı içti

İsrailli fotoğrafçının kendisine spor dalında birincilik getiren karesinde Etiyopya’daki şişman adam yarışmasının iki galibi, kupa ile uzaklaşıyor. Etiyopya’daki yarı göçebe Bodi kabilesinin yeni yıl kutlaması olan şişman adam yarışması için her köyden gençler seçiliyor ve 6 ay boyunca inek kanı ve süt ile beslenerek kilolarının 2 katına çıkıyorlar.

Horozların antrenman saati

Bali’nin Tenganan köyünde çekilen karede dövüşe hazırlanan horozlar antrenman yaparken görülüyor. Önceleri Bali’de yasadışı oynanan horoz dövüşü, şimdi sadece geleneksel törenlerde yapılıyor.

Haberin Devamı