Gazete Vatan Logo

Jennifer Lopez efsanesi Türkiye’de

Karşınızda New York’un varoşlarında başlayıp, dünya starlığına giden başarıları, aşkları ile Lopez gerçeği...

Geçtiğimiz haziran ayında Dance Again isimli dünya konser turnesine başlayan Jennifer Lopez’in İstanbul konserleri 14-16 ve 17 kasımda gerçekleşecek.

İlk dünya turnesi kapsamında 35 ülkeyi gezecek ve İstanbul’a özel 14-16 ve 17 Kasım tarihlerinde 3 konser verecek olan Jennifer Lopez, 2004’te şarkıcı Marc Anthony ile evlenene kadar dünyada kendinden en çok bahsettiren kişiydi. ABD’de 11.8 ve dünyada 70 milyondan fazla albüm satışı olan oyuncu-şarkıcı Lopez suskun geçirdiği sekiz seneden sonra dünya turnesi ve kendisinden 18 yaş küçük sevgilisiyle yine adından söz ettirmeyi başarıyor. Lopez’in bir efsane haline gelişinin ardında yatan hayat hikayesi şans, yetenek ve başarı tablosu sergiliyor.

“Hiçbir Latin başaramadı sen mi başaracaksın”

Jennifer Lopez, New York şehrininin en tehlikeli kabul edilen ve metropolü oluşturan beş adadan biri olan The Bronx’ta Puerto Ricolu bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi. Sıkı bir Katolik eğitimi gören Lopez’in 17 yaşındayken sıradan hayatı tümden değişti. My Little Girl (Benim küçük kızım) adlı sinema filminde rol alacak genç kız oyuncuların arandığını öğrenmesi Lopez’in kariyerine açılan ilk kapı oldu. Filmde oynadı. Ailesini memnun etmek için Baruch College’ta üniversite eğitimine başladı ama okulu bıraktı. “Aptalca hayaller peşindesin, hiçbir Latin başaramadı sen mi başaracaksın” diyen ailesine kulak asmayan Jennifer Lopez baba evini terkedip Manhattan’a yerleşti.

Latin şarkıcı Selena’nın hayat öyküsünden etkilendi

Sinemadaki çıkışını 1996’da, 23 yaşında vurularak öldürülen şarkıcı Selena’nın biyografisi filmdeki rolüyle yakaladı. Selena’dan etkilenen Lopez, Sony Music ile bir albüm sözleşmesi imzaladı. Eleştirmenlerin “Müziğe atılması oyunculuk kariyerine zarar verecek” sözlerine kulak asmadı. Film çekimleri ile birlikte albüm çalışmalarını yürüttü. 1997’de Kübalı aktör Ojani Noa ile evlendi.

Aşırı çalışmaktan sinir krizi geçirdi

1999’da ilk albümünün çıkış parçası olan If You Had My Love ile şöhret oldu. Dünyada 7 milyon satış rakamına ulaştı. 2001 senesinde koreograf Cris Judd ile ikinci evliğini gerçekleştirdi. Albüm kayıtları, klip çekimleri, konserler, sinema çalışmaları, televizyon programları arasında mekik dokuyan Lopez, Enough (Yeter) adlı film çalışmasında yüksek çalışma temposuna dayanamayıp ağır bir sinir krizi yaşadı. Lopez henüz evliliğini sonlandırmadan aktör Ben Affleck ile fırtınalı bir aşka yelken açtı. 2004’te ayrıldı. Evlilik hayalleri kurduğu sevgilisinden ayrıldı ve dört ay sonra Marc Anthony ile evlendi. Lopez film başına 15 milyon dolar alarak en çok kazanan aktrisler arasındaki yerini aldı.

İlk dünya turnesinde sadece İstanbul’da üç konser veriyor


Jennifer Lopez ve Marc Anthony çifti 2007’de ikiz bebeklerini kucakladılar. People dergisi bebeklerin fotoğrafları için o güne kadarki en yüksek ödeme olan 6 milyon doları gözden çıkardı. Sansasyondan uzak bir aile hayatı sürmeye başlayan star yedi sene boyunca gündemden uzak kaldı.

2011’e kadar tasarım alanına odaklanan Jennifer Lopez özellikle parfüm sektöründe ilerleme kaydetti. Lopez 2011’de yedinci albümünün çıkış parçası On the Floor ile yıllardır süren durgunluktan sonra tekrar müzik hit listelerine dönmüş oldu.

Albümün çıkışından sadece bir ay sonra boşanma kararını açıklayan şarkıcı, kendisinden 18 yaş küçük olan dansçı sevgilisi Casper Smart ile bir senedir birlikte.

Haberin Devamı