Gazete Vatan Logo

‘Facebook hesabı olmayan erkek ilgimi çeker’

‘Facebook hesabı olmayan erkek ilgimi çeker’

Şu sıralar Benim Kuaförüm adlı yarışma programını sunan Benan Bal, aynı zamanda başarılı bir tasarımcı. “Kardeşim de aynı mesleği seçti. İstanbul’da Ankaralı iki tasarımcı olarak yaşıyoruz” diyor. Karşı cinsle ilgili olarak da “Marka takıntılı erkek baştan kaybediyor” diyor.

Şu sıralar sizi Benim Kuaför’üm programında izliyoruz. Peki şimdiye dek geçen süre nasıldı? Başka neler sundunuz ya da hangi yapımlarda rol aldınız?

Sunuculuğa ilk Show TV’de başladım, o dönemde kanalın yüzü olmuştum. Bana bu şansı veren Haluk Şirin ve Caner Erdem’di. Televizyon sektöründe tecrübesi çok eskiye dayanan ekiple başlamak büyük şans oldu. Bu şansı es geçmek istemedim, bu sebepten televizyonda çalışmaya devam ediyorum. Haluk Şirin projeden bahsetti ve çalışmaya başladık.

Eğitiminiz nedir?

Güzel sanatlar fakültesi mezunuyum, tekstil ve moda alanında okudum.

Nasıl oldu da ekranlarla tanıştınız peki?

Öğrenciyken bir grup arkadaşımla okul harçlıgımız çıksın diye reklam oyunculuğu yapıyorduk. Bir süre sonra iyi reklamlarda oynamaya başladım, en son oynadığım bir reklam filmi Show TV ekibi ile tanışmama sebep oldu!



Çocukluk hayaliniz neydi?

Çok iyi bir basketbolcu olmak.

Aynı zamanda tasarımcısınız değil mi? Koleksiyonlarınız şu an satışta mı? Modacı kimliğiniz şu aşamada nerede duruyor?

Yaklaşık 10 yıldır tekstilin içindeyim. Son 5 yıldır tasarımcı olarak çalışıyorum. Kapsül koleksiyonum kendi showroomum’da satılıyor. Bir yandan markayı geliştirmeye devam ediyorum. Yaratıcı direktörlük ve tasarım yapmak beni daha çok ilerletiyor. Hatta bir dönem Tween markasının da tasarımcısıydım. Çalıştığımız dönemde Londra Moda Haftası kapanış defilesini yapmıştık.

Oyunculukla ilgili planlarınız neler? Dizilere yanıtınız evet mi olur?

Öğrenciyken kısa dönem oyunculuk eğitimi almıştım, ama aklımda dizi oyunculuğu henüz yok.

Tasarım-sunuculuk- oyunculuk... Sıralamanız nasıl, önce hangisi?

Tasarım her zaman ilk sırada. Marka olmak çok farklı bir disiplin, zaman ve tecrübe gerekiyor. Bu süreci de sunuculukla değerlendiriyorum.

Nasıl bir ailede büyüdünüz?

Ankara’da büyüdüm. Anne ressam, baba antrenör/yönetici, olunca spor ve sanatla dolu bir çocukluğum oldu. Tek kardeşim var o da aynı yolu izledi. İkimiz de tasarımcı olduk, İstanbul’da Ankaralı iki tasarımcı olarak yaşamaya devam ediyoruz.



Kısa saç favorim

Kuaför yarışması sunduğunuz için sorayım; siz saçlarınıza nasıl bakıyorsunuz?

Aslına bakarsanız çok basit, katkı maddesi en az saç ürünleri kullanıyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum. Ayrıca saçlarımda hiç boya yok, doğal parlaklığını korumak çok önemli. İyi saça sahip olmanın en büyük sırrı sanırım sağlıklı ruh haliyle ilgili. O nasıl oluyor derseniz içsel mutluluk (Gülüyor)...

Kuaföre gitmekten hoşlanır mısınız? Yoksa boşa vakit kaybı mı?

Saçlarım kısa olduğu için kuaföre sık gitmem gerekiyor, arada rahatlamak için de gidiyorum. İyi bir kuaförünüz varsa boşa vakit kaybı sayılmaz (Gülüyor)...

Profesyonel basketbolcuydum

Erkeğin saçı önemli midir?

Tarzı çok önemli, herkesin kendine yakışanı bulması gerek. Ayrıca erkeklerin de bakımlı olması lazım.

Peki erkeğin giyimi önemli midir; ne giyen erkekle işiniz olmaz?

Marka takıntılı ve ünlü markaların logosunu göstermek için giyinen erkekler baştan kaybediyor. Kaliteden ve giyinmekten anlamak çok zor değil sadece biraz mesai gerektiriyor.

Nasıl bu kadar zayıf olabiliyorsunuz? Ne yiyip, ne içersiniz; spor yapar mısınız?

Çocukluğumdan beri aynı yapıdayım, çok küçük yaşta babam sayesinde spora başladım. Profesyonel basketbolcuydum ama meslek seçimi sebebi ile bıraktım. Hareket etmeyi çok seviyorum. Biraz da genetik olduğunu söyleyebilirim.



Uzun saç mı kısa saç mı, neden?

Uzun saçı bakımlı ve doğal parlaklığındaysa çok seviyorum. Kısa saç kendim için favorim ama çok ince bir çizgisi var. Modelini iyi seçmek lazım, aksi takdirde çok erkeksi olabiliyor.

Ekranda olduğum gibiyim

Siz yarışmacı olarak sunduğunuz kuaför programına katılır mıydınız?

Çok cesaretli olmak gerekir ya da saç bakımına ihtiyacım varsa tercih ederdim. Bir de kuaförlerin yetenekli olduğuna inanmalıyım.

Yarışma başladığından beri daha mı çok tanınıyorsunuz?

Dikkatli insanlar tanıyor. Televizyon seyircisi ekrandaki samimiyeti çok kolay farkettiginden ya inanıp seviyorlar ya da tercih edilmiyorsunuz. Bende olduğum gibi çıkmak istiyorum. Farkettirebilirsem ne mutlu bana...

Şu an aşk hayatınızda kimse var mı?

Aşk burcuyum olmaz mı (Gülüyor)...

Ne tarz erkekler ilginizi çekiyor?

Kendine güvenen, alçak gönüllü, sosyal zekası yüksek erkek, her zaman dikkat çekicidir. Ayrıca facebook hesabı olmamalı (Gülüyor)...