Gazete Vatan Logo

Emma Watson büyüyü bozabilecek mi?

Bilindik masallardan Güzel ve Çirkin'in aynı adlı uyarlaması, oyunculukları ve atmosferiyle başarılı olmuş.

Emma Watson büyüyü bozabilecek mi?

Masalların günümüz teknolojisiyle beyazperdeye uyarlanması geleneği Güzel ve Çirkin'le devam ediyor.

Kendisine yapılan büyü sonucunda korkunç bir yaratığa dönüşen Prens Beast (Dan Stevens), şatosunda aynı büyü sonucu konuşan eşyalara dönüşmüş uşakları dışında kimse olmadan yaşamaktadır. 10 yıl içinde kendisine aşık olacak hiçbir kadın çıkmazsa sonsuza dek canavar olarak kalacaktır. Bir gün Maurice adında bir adam şatosuna izinsiz girince yaşlı adamı tutsak alır. Olayı duyan kızı Belle (Emma Watson) şatoya gelerek babasının özgürlüğü karşılığında şatoda tutsak olmayı kabul eder. Canavarla arkadaş olmaya başladıkça korkutucu görüntüsünün altında çok iyi bir kalp taşıdığını öğrenir...

Emma Watson'un çok iyi iş çıkardığı Belle karakteri bir yana, müzikal tadındaki sahnelere, parıltılı kostümler, konuşan eşyalar (hem de Hollywood yıldızlarının seslendirdiği) eşlik ederken Güzel ve Çirkin, yalnızca çocuklara hitap etmekle kalmıyor, her yaştan izleyiciyi cezbetmeyi başarıyor.

Önce cicim ayları sonra da...

Haberin Devamı

Yılmaz Erdoğan’ın uzun yıllar önce sahnelenen tiyatro oyunu Haybeden Gerçeküstü Aşk’ın beyazperde uyarlaması Tatlım Tatlım nihayet vizyonda. Film, herkesin flörtleşmek için yer aradığı, romantizmin buram buram yayıldığı bir parti sahnesiyle açılıyor. Dört ayrı çift partide tanışıyor ve aralarında ilişki başlıyor. İlk başlarda her şey yolunda giderken ardından alışkın oldduğumuz didişmeler patlak veriyor.

Bir anda değişen ruh halleri, ilişkilerdeki iniş-çıkışlar, romantizmin sonsuza kadar sürmeyeceği gerçeği... Yılmaz Erdoğan, kendi kaleminden günümüz çiftlerine dokundurmalarda bulunuyor. Özellikle Bülent Parlak ve Aylin Kontente ikilisi diğer isimlerden çok daha ön planda denilebilir. Tatlım Tatlım haftanın öne çıkan alternatifi...

Tatlım Tatlım

Y: Yılmaz Erdoğan O: Büşra Pekin, Serkan Keskin, Bülent E. Parlak, Fatih Artman, Şebnem Bozoklu

Sağlık SPA’sında bitmeyen mevzular!

Başrollerini Dane DeHaan, Jason Isaacs ve Mia Goth'un paylaştığı Yaşam Kürü, haftanın izlenmeye değer gerilim filmlerinden. İsviçre Alpleri'nin ıssız bir bölgesinde yer alan, huzurlu ama gizemli bir sağlıklı yaşam merkezindeki korkutucu sırları keşfetmeye başlayan genç bir iş adamını merkeze alan filmi kaçırmayın.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Oscar’ın animasyon adayı olan “Kırmızı Kaplumbağa” ise, yengeçler, deniz kaplumbağaları ve kuşlardan başka sakini olmayan bir adaya düşen yalnız adamın hikâyesini odağına alarak başarılı bir anlatım ortaya koyuyor.

Yaşam Kürü

Y: Gore Verbinski O: Dane DeHaan, Mia Goth, Jason Isaacs

Kuyu

Y: Serdar Bardakçı O: Murat Ercanlı, Mehmet Yaşiru, Dilara Duman

Bu Dünyanın Dışında

Y: Peter Chelsom O: Asa Butterfield, Britt Robertson, Carla Gugino