Gazete Vatan Logo

Dosyası çok kabarık

KADDAFİ’NİN 8 çocuğunun beşincisi olan “Hannibal” lakaplı Mutassım Bilal Kaddafi sık sık Avrupa’da karıştığı kavga ve skandallarla gündeme geldi. Çoğunlukla güvenlik güçleriyle girdiği kavgalarla ve eşini dövmesiyle kamuoyunun tanıdığı Hannibal, İsviçre ve Libya arasında siyasi gerginliğe neden oldu. İşte vukuatları:

- İTALYA- Üç polise yangın söndürücü tüp ile saldırdı, siyasi dokunulmazlık sayesinde kurtuldu.

- 2003 İTALYA- Karıştığı kavgada kendisini görüntülemek isteyen 6 fotoğrafçıyı hastanelik etti.

- 2004 FRANSA- Alkollü olarak ters yönde Porsche’siyle 140 km. hız yaptığı ve Champs Elysee’de kırmızı ışıkta durmadığı için polis tarafından ceza kesildi.

- Bir başka olayda, Fransız polisine tabanca doğrultarak tehdit etti.

- 2005 FRANSA- O zaman kız arkadaşı olan top model Alin Skaf’ı Paris’te dövdü. Para cezası ödeyerek şartlı tahliye edildi.

- 2008 İSVİÇRE- Hannibal ve eşi kendileri için çalışan adamları kemer ve elbise askısı ile dövdükleri gerekçesiyle tutuklandı. Libya hükümeti İsviçre’ye karşı tavır alarak, İsviçre ürünlerini boykot etmeye başladı. Libya ve İsviçre arasındaki uçuşlar kaldırıldı. İsviçre vatandaşlarına vize verilmedi ve Bern’deki Libya konsolosu çağrıldı. Libya’daki ABB ve Nestle gibi İsviçre menşei şirketlerin ofisleri kapatılmaya zorlandı. Libya, İsviçre’ye petrol sevkiyatını durdurdu, yaşanan olaylar sırasında ülkede bulunan iki İsviçre vatandaşının Libya’yı terketmesine izin verilmedi.

- 2009 İNGİLTERE- Noel arifesinde Claridges Hotel’inde duyulan çığlık ve seslerin ardından odaya baskın yapan polis, Kaddafi’nin eşi, Aline Skaf’ı dövdüğüne tanık oldular. Burnu kırılan Skaf yetkililere düştüğünü söyledi. Hannibal hakkındaki suçlamalar düştü.

Haberin Devamı