Gazete Vatan Logo

Bursa’da zaman

Geçen hafta sonu Bursa Nilüfer Belediyesi’nin davetiyle bir grup eleştirmen kenti ziyaret edip iki oyun izledik. İlki, Nilüfer Belediyesi’nin etkileyici bir iç mimari tasarıma sahip Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahnelediği Haldun Taner’in “Eşeğin Gölgesi” oyunu idi. Ali Düşenkalkar’ın rejisi, ekibin performansıyla bütünleşince ortaya yerine doyum olmayacak bir oyun çıkmış. Tayfun Çebi’nin dekoru ve Funda Çebi’nin kostümleriyle rengarenk bir panayır yeri var karşınızda adeta.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan ise Orhan Asena’nın “Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe” oyununu izledik. Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni olan ve aynı zamanda Kanuni’yi oynayan Ertan Akman başta olmak üzere tüm oyuncular performanslarıyla tüm dikkati topladılar. Bu muhteşem yüzyıldaki entrikalara çok uzak değildik zaten.

Bursa’da zaman gayet keyifli ve dolu dolu geçiyor anlayacağınız.

İçimdeki ses ne söylüyor?

Engin Günaydın’ı, oynadığı her dizi ve filmde büyük beğeniyle izliyorum. Hele şimdi bir de kalemi eline alınca seyretmekten kendinizi alamayacağınız bir romantik komedi filmi çıkmış ortaya. Barakuda Film yapımı olan “İçimdeki Ses” dün vizyona girdi. Günaydın’ın canlandırdığı Selim karakteri beceriksiz bir aşık. Sıradan insanın ilişkilerinde içine düştüğü ikilemler üzerine kurgulanmış filmin müziği de Tolga Çebi’ye ait. Filmi beğenmenin ötesinde yapımcının gala yapmak yerine bu bütçeyi “Çocuklar Gülsün Derneği”ne bağışlamalarını takdir ettiğimi de belirtmeliyim.

Sinemanın tadı !f’te çıkar

Her yıl en heyecanla beklediğim festivaldir !f İstanbul. Bu yıl 12-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde Pedro Costa’nın “At Parası”, Justin Kelly’nin “Ben, Michael”ı, Caner Alper & Mehmet Binay’ın “Çekmeceler”i, Tim Burton’un “Büyük Gözler”i merak ettiğim filmler arasında. Salt Beyoğlu’ndaki sergiler filmseverleri buluşturan etkinliklerin başında geliyor. Babylon’daki Gökkuşağı Partisi ise festivalin en renklı programı.

Kaçırılmayacak kara komedi

Hayal Perdesi Oyuncuları’nın Hayal Sahne’de oynadıkları İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz oyunu, Boris Vian’ın bir kara komedisi. Alexandar Popovski’nin yönettiği oyun, bireyin toplumda var olma sürecini sorgulamasına, kaygılarına, kaçışına odaklanıyor.

Ayşe Lebriz Berkem o karabasan içinde rahatsız edici iyimserliğiyle anneyi mükemmel canlandırıyor. Kaçırmayın...

Haberin Devamı