Gazete Vatan Logo

Bu yaz gardırobunuz bembeyaz olsun!

Bu yaz gardırobunuz bembeyaz olsun!

İstanbul’da Fashion Week öncesi moda rüzgarı Mango defilesiyle başladı. Hem Mango’nun baş tasarımcısı Celestino Garcia’dan size özel tüyolar aldım hem de defile hazırlık sürecini takip ettim.

İstanbul Fashion Week öncesi moda hareketi yine (daha önceki yıllardaki gibi) Mango defilesiyle start aldı! Şehirde moda rüzgârları esmeye çoktan başladı. İstanbul’a çok yakıştırıyorum modayı. Trendler, renkler derken bir sezon kapıda bizi bekliyor! Eyvah strese bak ben ne giyeceğim! Şaka bir yana tüm bu yenilikleri düşünürken Mango ekibi büyük hazırlık içerisinde. Aldım yanıma canım arkadaşım Zeynep’i, doğru Çırağan Sarayı’na... Günler öncesinden İstanbul’a gelen Mango’nun baş tasarımcısı Celestino Garcia ile tanışıyorum. Bir öğle yemeğini paylaşıp biraz sohbet ediyoruz. Öner Evrez, Celestino, Neşe Kohen ile temalarını ve sezonun renginin beyaz olduğunu sizden önce öğrenmiş oluyorum. Sohbetimiz sırasında anlıyorum ki marka en titiz insanın ellerinde... Mango kadınını sofistike yapan birkaç hareketle stil sahibi yapan adamın alameti farikasını anlamak pek de zor değil. A’dan z’ye kendisi uğraşıyor. Kocaman bir ekibin başı değil, küçük bir parçası olarak görüyor kendini. Çizim yeteneğiyle Chealsea Collage of Art’ı bitirip, ardından London Collage of Fashion’da eğitim görmüş. Londra’yı seviyor. Trendlerden önce kadınları düşünüyor. Sofistike ama rahat parçaların peşinde... Mango’yu biraz da ondan dinleyelim...

30 tasarımcı, 80 renk uzmanı

Kim Mango kadınıdır?
Kesinlikle feminen bir kadındır Mango kadını. Modayı süzgecinden geçirir. Kendine has bir tarzı vardır. Kendi kişisel tarzıyla modayı kombine eder. Koleksiyonumuzdaki parçaları stiline uyarlar.

Stil ikonunuz kim burada?
Lily Donaldson. Koleksiyonumuz için çok doğru bir isim. Gerçekten Mango kadınına uyan kendine özgü bir vücut yapısı ve havası var. Onun üzerinde her kıyafet güzel duruyor, her kıyafeti iyi taşıyan bir kadın.

Sizin bakış açınıza göre Türk kadınlarının tarzı nasıl?
Avrupalı kadınlarla Türk kadınları arasında tarz açısından çok farklılık görmüyorum. Türk kadınları da son derece feminen ve kışkırtıcı giyiniyor. Akdeniz renklerini kullanıyor.

Mango dizayn fabrikasında dizayn konusunda kaç kişi çalışıyor? Siz başında mısınız?
Hayır, takımın bir parçasıyım. Dünya çapında 30 ana tasarımcımız var. Bu ekip Mango’nun her sezon için koleksiyonunu belirliyor. Renk konusunda, fabrikalardaki detaylarla ilgili 80 kişilik bir ekibimiz
daha var.

Her yaz ‘Mango’nun renklerini gördün mü?’ konuşmaları yaşanıyor. Önümüzdeki yaz bizim için hangi renkleri seçtiniz?
Siyah ve beyaz.

Beyazdan hoşlanıyorsunuz...
Evet, beyazın her türlü kombinesinden hoşlanıyorum.

Fashion Week öncesi içeriden notlar!


Her sene tanıdık bir modelle çalışan Celestino, Kate Moss’tan sonra Lily Donaldson’ı seçiyor. Lily de İstanbul’da. Podyumda çok hoştu ve defile öncesinde de burada olmaktan oldukça mutlu görünüyordu. Benim gönlüm ise bizim yerli Lily’mizden yanaydı. Sevgili Didem Soydan yine harikaydı! Makyaj Yves Rocher tarafından özenle yapılıyordu. Hakan Kültür ekibin başındaydı. Kırmızı rujdan nasibimi ben de aldım. Saçta İbrahim Zengin yine kendine has frize olmuş saçlarla yeteneğini gösterdi. Öner Evez ve Yakup muhteşem müzik zevklerini konuşturmuşlardı. Defile müzikleri gümbür gümbürdü. Podyum ortasına kurulan canlı müzik herkesi coşturdu.


Didem Soydan (Model)

Mango’nun kıyafetleri çok rahat giyilebiliyor. Gündüzden geceye rahatça geçebileceğiniz parçalar. İçinde büyüdüğüm bir oluşum.

Hakan Kültür (Makyaj)



Makyajda bu yaz nude dediğimiz aynı ten renginde yapılmış yüzler var. Kırmızı dudaklar dikkat çekiyor. Yüzün duruluğu ön planda.

İbrahim Zengin (Saç Tasarım)

Bu yaz biraz frize olmuş, yapılı durmayan saçlar göreceğiz. Bu defilede de böyle planladık. Saçın yapısında değişiklik yapmıyoruz.

Haberin Devamı