Gazete Vatan Logo

Bitpazarı’nda ev sahibi Ece Sükan!

Bitpazarı’nda ev sahibi Ece Sükan!

Porselen fincanlardan 33’lük plaklara, vintage
gözlüklerden tasarım kıyafetlere kadar koleksiyonluk parçalar, dün olduğu gibi bugün de 12.00-20.00 saatleri arasında Ece Sükan’ın ev sahipliğinde Kanyon Bitpazarı’nda meraklılarını bekliyor. Bu pazara nur yağıyor!

Bitpazarı Kanyon’da projesi nasıl şekillendi?



Kanyon benim çok rahat ettiğim çok sık gittiğim bir yer. Kanyon’un iletişim çalışmalarını yürüten iletişim firması böyle bir projede ev sahipliği yapma fikri ile gelince ben de eski ve yeniyi birleştiren projelerde yer almayı sevdiğim için çok heyecanlandım. Bildiğiniz gibi vintage ve eski’ye olan tutkum oldukça büyük.

Kullanılmış olan eşyalara olan ilgi son yıllarda arttı. Sizce neden?

Günümüzde tasarım ve stil, her marka ve kişi için aslında çok önemli. Bu noktada da büyük bir rekabet ve alternatifler var. Rakiplerinden sıyrılmak isteyen her markanın bir hikayesi, bir yaşanmışlığı olması gerekiyor. Eski bir kitabı açtığınızda duyduğunuz koku, kafanızda beliren muhtemel hatıralar ya da vintage bir gömleğin cebinde bulduğunuz bir not bile sizi bambaşka dünyalara götürüp hayal gücünüzü canlandırabiliyor.

Ruhu olan bu objeleri bulmak zor olsa gerek. İstanbul’da eski eşyaları bulabileceğimiz adresler nereler?

Bomonti Bit Pazarı, Moda’daki antikacılar... Ayrıca Çukurcuma ve Galata’daki ara sokaklarda da çok güzel parçalar bulabilirsiniz.

Vintage her sezon var

Modada vintage etkisi konusunda neler söyleyebilirsiniz?

Moda da tarih gibi tekerrürden ibaret aslında... Dönemlerin yarattığı akımlar, yeni tasarım teknikleri ve modern adaptasyonlarla elbet yepyeni formlar ve yorumlarla her sezon karşımıza çıkıyor. Yani her sezon, vintage referanslı ve dönemlerden ilham almış koleksiyonlar görmekteyiz. Bu noktadan yola çıkarak da kişinin akıllı alışverişler ile stil sahibi olmasının en özgün yolu vintage parcalardan geçiyor diyebiliriz.

Bitpazarında satışa çıkacak olan eşyaların fiyat aralığı nedir?

Kanyon’daki Bitpazarı’nda vintage ve antika meraklılarına hitap edecek çok fazla seçenek var. Ayrıca tasarım kıyafetler, kırtasiye ürünleri kısacası her bütçeye hitap edecek diyebiliriz.

Haberin Devamı