Gazete Vatan Logo

Asmalımescit'in artık bir derneği var

Bir avuç Asmalımescit gönüllüsü, 24 saat yaşayan semtin her tür sorununa çare bulmak amacıyla birleşti ve Asmalımescit Çevre ve Kültür Derneği'ni kurdu

Biliyormusunuz, bir süredir İstanbul gecelerinin kalbi Beyoğlu'nda atıyor. Cihangir ve Asmalımescit, her kesimden eğlenceseverin gözbebeği artık. Özellikle Nişantaşı'ndan Beyoğlu'na gözardı edilemeyecek bir göç var. Sosyetik modacılar bile hem evlerini hem dükkanlarını 'bizim tarafa taşımakta adeta yarışıyorlar.

Nişantaşı'nın aynı makineden çıkmış insanlarındansa Beyoğlunu'un renkli -ve öyle güzel- hali (mi) cazip geliyor bilemem.

Bildiğim, bu hareketlilik, birtakım sorunları da beraberinde getiriyor. Ve sorun çözmek bizde hep devletten bekleniyor.

Birileri beklememiş ama... "Bohem hayatın başkenti" olarak tanımlanan Asmalımescit-Tünel hattını korumaya alma amacıyla bir dernek kurmuş.

Adı, Asmalımescit Çevre ve Kültür Derneği... (AÇEK)

Amaçları İstanbul'un en eski mahallelerinden biri olan Asmalımescit'te yaşamı kolaylaştırmak, 24 saat yaşayan semtin her tür sorununa çare bulmak.

Dernek kimlerden oluşuyor?..

Mahalle sakinleri, işyeri sahipleri ve Asmalımescit gönüllüleri... İşte onlar: Coşkun Karadeniz (mimar), Nuray Ada (seramik sanatçısı), Orhan Taylan (ressam) Yusuf Taktak (ressam) Alp Ekşioğlu, Gülsün Zeytinoğlu, Nilay Kırcı, Bülent Güzelkan, Banu Yalçınalp, Gül Erbil, Rezzan Akatay ve... Gülsün Sami.

Yani 'bizim Gügü'.

Gece hayatına ucundan kıyısından bulaşmış olanlar tanır Gügü'yü. Gerçek bir Beyoğlu tutkunudur. Ve o da bir Asmalımescit sakini...

Biliyorsunuz Cihangir'de az emlakçı kapısı aşındırmadım. Alemlerden cup yatağa yapayım diye...

Henüz Beyoğlunu'un bir sokağının sakini olma şerefine nail olamadım ama hem Asmalımescit'in hem de bu derneğin ebedi gönüllüsüyüm.

Dolayısıyla bundan böyle atacakları her adımın da takipçisi...

İşte ilk adım: 10 Ocak'ta Babylon'da Asmalımescit sanatçılarının katılımıyla gerçekleşecek bir şölen var. Geliri derneğe aktarılacak. Derneğe giremedik, bari çorbada tuzumuz bulunsun diyenler orada buluşacak. Günü gelmeden ayrıntılı bilgiyi size yine Drew ulaştıracak. Gözünüz de kalbiniz de bende olsun dostlar.

Drew tavsiyesi: İş Sanat'ta Hollywood nostaljisi
Üzülerek söylüyorum ki, hangisine gitsem diye kafayı yiyeceğimiz bol seçmeli bir gece beklemiyor bizleri. Kapak sayfada okuduğunuz üzere cimri bu gece.

Peki sen neyi öneriyorsun derseniz, İş Sanat'taki 2004'e veda partisi kaçmaz derim, naçizane. "Hollywood nostaljisiyle 2004'e veda" partisi adı altında gerçekleştirilecek geleneksel yılbaşı konserinde bir dönem kadınların sevgilileri Frank Sinatra, Dean Martin ve Sammy Davis anılıyor.

Frederick Gardner, Stephan Wayne Kennedy, Anthony Sullivan'dan oluşan yeni The Rat Pack Trio, konuk sanatçıları Juliet Bates ile Ayçan Teztel yönetiminde İstanbul Superband eşliğinde bu üç devi canlandıracak.

(Meraklısına kıyak bilgi: Efsanevi The Rat Pack, Humprey Bogart liderliğinde şekillenmiş, onun ölümünden sonra Frank Sinatra bayrağı devralmış. Dean Martin ve Sammy Davis'in de katılımıyla dünyanın en ünlü şov topluluklarından biri olmuş zamanında. Muş diyorum ki, yaşımın ermediği anlaşılsın :)

Renkli bir gece olacağı kesin yani... Daha önemli, nişan, düğün, doğum günü, sevgiliyle ilk gece buluşması gb. bir programınız yoksa gidin.

Kaçırırsanız da sakın üzülmeyin. Yarın 20.00'de tekrarı var. Bu gece ayıptır yazması Divan'da yemekteyim, yarın belki ben de gelirim.

İş Sanat: İş Kuleler, 4.Levent
Tel: (0212) 316 10 83

Haberin Devamı