Gazete Vatan Logo

Akıllı saatlerde lüks devrimi

Lüks ve klasik saat markaları, akıllı saat pazarının genişlemesiyle klasik üretimlerine akıllı teknolojiyi de ekledi ve fitness özelliklerine ağırlık verdi...

Akıllı saatlerde lüks devrimi

Teknoloji devleri akıllı saat yarışında lüks saat üreticilerine yaklaşmaya çalışırken özellikle Apple Watch Edition’ın 17 bin dolara kadar çıkabilen fiyat etiketiyle yarışmak için lüks saat üreticileri akıllı özellikleri olan klasik saatler üretiyor. Üreticilerin klasik saat seçiminin en büyük sebebi ise teknoloji firmalarının aksine saatleri birer teknolojik cihaz olarak değil sahibinin simgesi olacak ve süresiz kullanılabilecek birer aksesuar olarak görmeleri.

Lüks ve klasik saat markaları, iWatch’tan sonra akıllı saat pazarının genişlemesiyle klasik üretimlerine akıllı teknolojiyi de ekledi. Guess, Tag Heuer ve IWC Schaffhausen da akıllı saat üreten markalar arasına katıldı. Kate Spade, Fossil ve Michael Kors gibi moda dünyasının önde gelen isimleri de koleksiyonlarına fitness özelliği öne çıkan akıllı saatleri ekledi. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre 40 yaşına kadar saate çok para harcamayan erkeklerin, akıllı saat modellerinin artması ve lüks tüketime de girmesiyle yüzde 30’luk bir pazar büyümesi gerçekleşti.

Haberin Devamı

Apple Watch Edition’ın fiyatı 17 bin dolara kadar çıkıyor.


En klasiği de akıllandı

IWC Schaffhausen’ın IWC Connect isimli ve 15 bin dolar fiyat etiketli yeni saati klasik şık görünümünden taviz vermezken bir yandan da sahibinin günlük hareketlerini takip ederek kablosuz olarak akıllı telefona kaydedilmesini sağlıyor. IWC Connect daha çok fitness bilekli şık bir saat görünümü çiziyor.

Swarovski taşlı Huawei çok seksi

Mobil dünyasına hızlı ve sağlam bir giriş yapan Huawei, Swarovski ortaklığında geliştirilen kadınlara yönelik Huawei Watch Jewel ve Elegant modelleri ile dudak uçuklatıyor. Jewel modelinde kadranı dolaşan kristaller öne çıkarken, Elegant daha klasik bir saat tasarımına sahip. İnci beyazı ve safir mavisi renk seçeneklerine sahip iki modelde de orijinal İtalyan deri kordon yer alıyor ve 40 farklı önceden yüklenmiş saat yüzüyle birlikte geliyor.

Safir kristal ve titanyum kaplı

Köklü İsviçreli Tag Heuer'de akıllı saat marketine ilk adım atan saat üreticilerinden biri. Tag Heuer Connected Grade II titanium kaplı ve "mühendisliği" İsviçre'de yapıldı. Saat Android Wear ile çalıştığından dolayı bu işletim sisteminde beklediğiniz her özelliğe sahip. Google Now ve iPhone'a da uyumlu. Saatin satış fiyatı ise 1.500 dolar.

Haberin Devamı

Samsung uçuşta

Samsung’un yeni bir aktivite takip cihazı üzerinde çalıştığı dedikoduları gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Fitness ve spor odaklı cihazlara ağırlık veren Koreli devin yeni saatine Triathlon ismini vereceği söylense de, şimdilik yalnızca model numarası ile biliniyor. Sızan fotoğraflara göre, Gear S2’ye benzeyen modelde kalp atış hızı sensörü ile yağ oranı ölçüm özelliği olacağı belirtiliyor. Aynı zamanda saatin göğüs bölgesine takılabileceği de dedikodulara arasında yer alıyor.