Gazete Vatan Logo

Oğuzeli MYO öğrencilerine uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli MYO Özel Güvenlik ve Koruma Programı tarafından Toplumsal Duyarlılık Projesi(TDP) kapsamında düzenlenen konferansta, Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İle Mücadele konusunda “Narkogençlik Eğitim Modülü” konferansı düzenlendi.

Oğuzeli MYO öğrencilerine uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konferansı

Etkinlikte, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Büro Amirliği yetkilileri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele, bağımlılığın temelleri, ülkemize ve kişilere etki ettiği zararların neler olduğu konuları üzerine duruldu.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Emniyet Müdürlüğü görevlileri uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında gençlere, başta kendi sağlıklarını koruma altına alarak, kendilerini madde bağımlılığından korumaları gerektiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadele bilinçlerinin gelişimine katkı sunmak amacıyla TUBİM Bilim Kurulu katkılarıyla gençlere yönelik hazırlanan “Gençlik Modülü” Eğitim Programı kapsamında sunumlar yapıldı. Sunum içeriğinde narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı, madde kullanımı ve etkileri, bağımlılıktan korunma yolları, uyuşturucu suçlarında yasal durum, madde bağımlılığı ile mücadele merkezleri, profesyonel destek merkezleri ve UYUMA Mobil Uygulaması hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Oğuzeli MYO Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin, “Geleceğimizin teminatı olan gençleri bu tarz kötü alışkanlıklardan koruyarak, sevgi, saygı ve hoşgörü içinde kendilerini yetiştirebilecekleri bir eğitim kurumu olma gayretindeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı Öğr. Gör. Zeki Sunar ile Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencileri tarafından organize edilen konferansa öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.