‘Sinan, senin beslenmen gerek’..

Haberin Devamı

FUTBOL programlarının renkli simalarından Erman Hoca ve Adnan Aybaba’yı gözlerimiz her daim ararken bu açığı Serhat Ulueren’nin tek başına kapatması imkânsız görünüyordu. Lakin, gecenin ilerleyen saatlerinde olan oldu, stüdyoda baklava ziyafeti çekildi.

TÜRKİYE’DEKİ her takım idman sonrası baklava ziyafeti çekmiştir. Özellikle de lig başlamadan veya devre arası kamplarında... Fanatik taraftarlar, tribünün önde gelen ağabeyinin elindeki 3-4 kilo baklavayla idman sonrası sahaya iner ve öncelikle Brezilyalı ve yabancı futbolcuların ağızlarına tıkıştırdıkları baklavaları teknik heyete de yedirip antrenmandan ayrılırlar. Bunun anlamı, “Ulan, bu sene de şampiyon olmazsınız, bu baklava yerine çok güzel sopa yiyeceksiniz” demekten başka bir şey değildir.

TELEGOL’DEKİ durum ise başlı başına Serhat Ulueren ikramı... Tatlı yiyelim tatlı konuşalım derken, milleti evde baklava krizine sokmanın anlamı yok. “Benim hakemim demek, uzun boylu yakışıklı olmak demek değildir” özlü sözünün sahibi, ünlü türk düşünürü Ahmet Hoca’nın, Sinan Engin’e “Senin beslenmem gerek” diyerek baklava yedirmesi başlı başına televizyon olayıdır. Tatlı yediler ama sonrasında yine ortalık toz duman oldu orası ayrı hikâye...

*


Haftanın ne dediği belli olmayanı

Rıdvan Dilmen: Bana kim öyle dokunursa dokunsun öyle düşmezdim

Güntekin Onay: King Kong dokunursa?

Rıdvan Dilmen: King Kong yanından geçse rüzgârından düşerdin...

*


Oğuz Sarvan, telefonlara çıkmalı mı, çıkmamalı mı?

OĞUZ Sarvan’dan devam edersek, Telegol’deki bir ayrıntı gerçekten enteresandı, komikti, polemik konusuydu. F.Bahçe yönetiminin Sarvan’ın telefonlarına çıkmamasını basın toplantısında belirtiyordu. Şimdi soru(N) şu, “Oğuz Sarvan, kulüplerin telefonlarına cevap vermeli mi, vermemeli mi?” Ahmet Hoca, “Sarvan haklı. Her ofsayt kararından sonra MHK’yi mi arayacaklar?” diye kesin karar gösterirken, Ziya Şengül, “Ne yani başı sıkışınca kimi arayacak kulüpler” diye mangalı harladı. Mesele şu; siz cevaplayın, MHK Başkanı kulüplerin telefonuna çıkmalı mı?

*


GEYİK AVCISI

Ahmet Çakar: Biz de yancı değiliz arkadaşım. Amatör küme de falan 3-5 yönettik, bir iki yıl... Biraz da beni dinleyin...

Rıdvan Dilmen: (E.Belözoğlu’nun rakibine tekmesi) Sarı kart doğru, rakibi perdeleme hareketi esnasında oldu. Futbolcunun yüzüne bir şey oldu. Ben futbolcuyken yapmazdım Emre’de yapmamalı.

*


HAFTANIN GAFI

Hakan Şükür: Emre’nin olduğu kadar gol de Neill’ın da suçu var.

Fuat Akdağ: Evet, Özhan Canaydın’ı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Allah’tan yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Mehmet Demirkol: Evet, acı bir kayıp... Zaten, makineye bağlıydı sanırım...

F.A: Bir saniye, ölmediğine dair haberler alıyoruz.

Not: Sabahki karışıklık gece ne yazık ki gerçek oldu

*


“Maçı adam gibi yönet Kuddusi!”

F.BAHÇE-G.Antep maçının ardından en çok konuşulan olay; Aziz Yıldırım’ın devre arasında hakem odasına girip girmemesiydi... Fakat Fox Tv’de Gol Pazarı’nda bu olayın yorumlanması tam bir açma germe hareketiydi. Aziz Yıldırım’ın canlandırma konuşmasını gerçekleştiren bas bariton gayet davudi bir ses, “Maçı adam gibi yönet Kuddusi, Kayseri maçında karşı tarafa penaltı çalmıştın, aynı pozisyon da bize çalmadın, hep bizi yakıyorsunuz Kuddusi” tarzındaki yaklaşımı pek hoş olmadı. Ki Aziz Yıldırım o ses tonuyla konuşsaydı, Kuddusi Müftüoğlu maçı yönetmek değil, stattan fırladığı gibi ilk metrobüsle soluğu Avrupa yakasında alır, Oğuz Sarvan’ın kollarına koşardı. Keza ben bile ne yapacağımı şaşırdım.

*


Rıdvan hoca jöleli mi?

İNŞAAT firması reklamlarının vazgeçilmezi Rıdvan Hoca’yı, F.Bahçe maçını yorumlarken kendi tabiriyle “buzağı yalamış” saçlarıyla görünce şaşırdık... Rıdvan Hoca, reklam yıldızlığına mı, müteahhitliğe mi soyunuyor, mafyatik takılacak herhalde derken reklam arasında hocanın saçları kurudu. Bizde rahatladık, kendisi de ve Güntekin Onay da...

DİĞER YENİ YAZILAR