'Molto fumo e poco rosto'

Haberin Devamı

G.SARAY-F.Bahçe maçının ardından akıllarda yukarıdaki başlık kaldı. Başlığın sahibi ünlü Türk düşünürü Gökmen Özdenak, “Türkçe’sini de söyle ne dedin anlayalım?” diye kendisine kızan Ziya Şengül’e çevirisi Türkiye’deki futbolun gerçek özeti, “Dumanı bol, et pişmiyor”...

DEV derbi öncesi, Premier Lig veya La Liga’dan özetleri seyrederken asıl büyük yorumu babam yaptı: “Oğlum, bana Barcelona, Manchester maçı falan seyrettireceksen, Lig TV’yi iptal et. Bu herifler futbol oynayarak moralimi bozuyor.”

BÜST MÜ, HEYKEL Mİ TARTIŞMASI!

TELEGOL’Ü sevmeyebilirsiniz, sevebilirsiniz de... Fakat, yıllardır çizgisini değiştirmiyor Serhat Ulueren ve ekibi... Aynı polemikler, skandal haberler ve bol tartışma.. Teknik analinizin dibine vuracağım diye kasmıyorlar. Bu hafta centilmenlikten konuşup, Kalamış parkındaki Metin Oktay ve Yoğurtçu Parkı’ndaki Lefter heykeline geçilmişti ki Ahmet Çakar’ın, “Ben bu ülkede Mustafa Kemal hariç kimsenin büstünü diktirmem” derken, Ziya Şengül noktayı koydu, “Ben bu televizyon binasının önüne senin heykelini yaptıracağım..” Olay budur, futbol budur. Ayrıca dikkat; cumartesi akşamları ve pazar akşamları yayınlarında yorum tekrarına düşüyor. Aynı maçı tekrarlamayalım hocam..

***


Uykum geldi, su dökün!

LİG TV, Erman Toroğlu krizinden sonra Feyyaz Uçar ve Hakan Ünsal’la yola devam etmek istiyor ama olmuyor. “Yedi Uyurlar Mağarası’ndan bildiriyorum, penaltı yok” tarzında gayet sakin, durgun, suskun bir programdan öteye geçemediler.

***


Peki şimdi ‘Şampi’ kim?

RIDVAN Hoca, önceki haftalarda G.Birliği maçından sonra F.Bahçe’nin şampiyonluğundan vazgeçmiş, Bursa’yı ‘Şampi...’ yapmıştı. Timsah yenildikten sonra “Bursa kaybetti, kaybedecektir de” dedi. F. Bahçe de G. Saray’ı yenince yine F. Bahçe’den umutlanmış göründü. “Hocam, ofsayttasınız” diyerek bayrağı çekiyorum.

***


Rıdvan Dilmen ve Hakan Şükür arasındaki farklar?

* Rıdvan Hoca, derbi sonrası neredeyse maçı tribün coşkusu eşliğinde yorumlamıştır. Hakan Şükür, mahkeme duvarı fotoğrafı vermiştir.

* Biri “Gol olur” der, diğeri “İnşallah gol olacak” der.

* Biri futbolu bırakmasını düzensiz yaşamına bağlar. Diğeri olayı Ergenekon’a kadar götürebilir.

* Birinin kulüpçülük, cemiyetçilik, cemaatçilikle alakası yoktur. Diğeri pek yakındır.

* Biri derbiyi “Daum, Rijkaard’ı yendi” şeklinde yorumlar. Diğeri, son 10 yılda hakemlerin derbilerde F. Bahçe’yi kayırdığına değinmiştir.

* Rıdvan Hoca arada bir, “Bizim Alex” Hakan Şükür ise, “Bizim Hasan Şaş” der.

***


Mikrofon Tutulması Yasaklanması Gerekenler

SABRİ SARIOĞLU: Her yenilgiden sonra aynı cümleler.. (İstemediğimiz bir sonuç. Olmadı ama daha lig bitmedi..

SELÇUK ŞAHİN: Her galibiyetten sonra aynı cümleler.. (Hocamızın dediklerini yaptık. Güzel bir gol attım ama benim değil takımın başarısı..)

İ.ÜZÜLMEZ: Her maçtan sonra aynı cümleler.. (Önce kendi arkadaşlarımı sonra rakibi kutlarım. Seyircimize teşekkürler..)

***


Geyik avcısı

MEHMET DEMİRKOL: Güiza Türkiye’nin ağlama duvarı oldu. Yakında kulağına çaput bağlayacaklar.

ZİYA ŞENGÜL: Eskişehir’deki Koray’ı ve Beşiktaş’taki Serdar Özkan’ı, mahalle maçında odunla kovalarsın..

SİNAN ENGİN: Ferrari’nin benzini bitmiş, arabanın depoyu doldurun.

SİNAN ENGİN: Top, İstanbul maçında Bursaspor’u hiç sevmedi.

GÖKMEN ÖZDENAK: Topun canı mı var? Yok sevseydi, sevmeseydi.

SİNAN ENGİN: Öyle deme.. Topun, eli var, ayağı var, gözü bile var.

FEYYAZ UCAR: Lugano modemi evde unutsa da, defansı bırakmıyor.

*


HAFTANIN GAFI

Ahmet Çakar: Rijkaard’ın G.Saray’a etkisi, soyunma odasına çay getiren çocuk kadardır.

HAFTANIN YORUMU

Rıdvan Dilmen: Kimse görmüyor ama Lugano ve Bilica ligdeki namağlup takımdır. G.Saray Lugano ve Bilica ile oynadı aslında...

DİĞER YENİ YAZILAR