Gerilim baronları ve balonları kim?

Haberin Devamı

Beşiktaş Asbaşkanı Engin Baltacı’nın derbi sonu “Gerilim Baronları” tabiri Türk Futbol tarihinde bir “Azizsilin Aşısı” kadar yeri hak ediyor. Fakat kim bu gerilim baronları ve balonları?

AsbaŞkan Baltacı, gazetecilerin “Baronlar diyerek kimi kast ediyorsunuz?” sorularını politik bir üslupla es geçmişti. Baronlar ve balonlar mı? Onlar, kulüp yöneticilerinin kendi “piş piş”leriyle büyüttükleri “futbol yorumcuları ve yazarları”.. Tabii ki bazıları.. Maçlardan önce “Hangi hakem maçı yönetir” diyen onlar.. “Kadroyu kurup, yedekleri belirleyen” onlar.. Maç öncesi taraftarı kışkırtanlar ve balonları şişiren de onlar.. “Ben başkan olsam”, “Ben Arda’nın yerinde olsam”, “Ben Özgener olsam”, “Ben hakem olsam” diye söze başlayanlar ama asla kendileri olmazlar.. Baronlar ve balonlar, hem ligi şişirip, hem patlatan edenlerdir.

Bu mu marka değeri?

FİLMİ başa saralım.. Ligin 10. haftası.. F.Bahçe, G.Saray’ı 3-1 ile geçer.. Erman Hoca, maçı yorumlamak yerine 45 dakika Arda ve Baroni’nin kavgasından girip, F.Bahçe’ye yüklenir. Marka değerini düşürüyor gerekçesiyle Erman Hoca’nın işine son verilir. Sonra ne olur? Hakan Ünsal ve Feyyaz Uçar yorumculuğa başlar. Reyting kaygısı olmayan yerel tv yorumcuları gibi gayet soğuk, gayet dur-kalk... F. Bahçe-Beşiktaş maçı sonrası yaklaşık bir saat Beşiktaş nasıl kaybeder ve hakem hataları konuşulur.. Digitürk’ün en büyük tüketici gruplarından F. Bahçe taraftarının bu iki yorumcu hakkındaki görüşleri sonrası, Lig TV’nin tepkisi ne olacak?

*****


Sahte belge Davası

Ahmet Çakar’ın Rıdvan Dilmen davasına yaklaşımını tarif edemiyorum.. “Sahte belge hazırlanabilir. Yarın Serhat’ın mafya ile konuştuğuna dair belge hazırlarım..” Olayın üzerinden iki dakika geçer. Serhat Ulueren, Ahmet Hoca’nın ayağına basar, “Senin çocuk pornocusu olduğuna dair belge hazırlarım” diyerek topu çatala bırakır.

*****


Stüdyoya Süt Danası Girerse Ne olur?

AŞaĞIda okuyacaklarınız canlı yayın sırasında yaşanmıştır. Stüdyodan çıkan süt danası “MÖÖööö” sü gerçektir.

Ahmet Çakar: Fabio Bilica’ya bakın, aynı matador karşısındaki boğa gibi...

Gökmen Özdenak: Sen, ben yapamaz mıyız, matadorluk?

Ahmet Çakar: Boğa olabilirsin ama matador olamazsın... Yanlış anlama boğasın demiyorum. İspanya’nın en çekici erkekleri matador kardeşlerdir. İnce belli, dar kalçalı.

Zİya Şengül: Senden olmaz mı?

Ahmet Çakar: Olmaz abi... Benden dana olur... Tabii espri yapıyorum.. Bilica’ya bak. Penaltı noktasına geliyor, eşeliyor, eşeliyor, eşeliyor veee...

DIŞ Ses: MÖÖÖööööö...

Zİya Şengül: Ne oluyor yav?

Serhat Ulueren: Arkadaşlar matador sesi ararken bu sesi bulmuşlar...

DIŞ Ses: MÖÖööööö...

Ahmet Çakar: Kapatın şunu Serhat...

Topa girmiyorum, okuyucu kafa topuna çıkabilir.

DİĞER YENİ YAZILAR