Gazete Vatan Logo

Yoğun bakım hastası önünde gülücüklü selfie

İstanbul’da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire E.G.’nin yoğun bakımdaki bir hastanın fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştığı iddiası büyük tepki çekti

Yoğun bakım hastası önünde gülücüklü selfie

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire E.G.’nin, fotoğrafın altına “Ölmeye ramak kalanlardan bir minicik tablo” yazdığı görülüyor. Eksisözlük’te bir kullanıcının paylaştığı görüntüde hemşirenin paylaştığı iddia edilen fotoğrafta, ‘Şu an evdeyim arkadaki de çok pahalıya aldığım tablo. 04.20 kafası’ ifadeleri var. Fotoğrafta ise hastanede tedavi görmekte olan bir hastanın görüntüsü yer alıyor. Sosyal medya paylaşımlarında hastaların fotoğrafını paylaşan ve alay eden E.G. isimli hemşire kısa sürede büyük tepki topladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,”Skandal olayla ilgili birçok şikayet geldi. Tıp etiği ve hasta haklarından haberi olmayan bir hemşire ölüm döşeğindeki hastalarla edep ve etik dışı paylaşımlarda bulunmuş. Hastaların fotoğrafını teşhir edip onlarla alay etmiş. Buradan Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a çağrıda bulunuyor ve bu kendini bilmez hakkında gerekli idari işlemin yapılmasını milletimiz adına talep ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından ise İstanbul Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin hemşire ile ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.