Gazete Vatan Logo

Tüyler ürperten cinayet!

Kredi kartı borcu için öldürdü

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde 2 yıl önce ortadan kaybolan babası 78 yaşındaki Rıdvan Baskı’yı öldürmekle suçlanan Vildan B. ve ona yardım ettiği öne sürülen eşi Aykut B. tutuklanırken, kızları 17 yaşındaki P.B., savcılığın talimatıyla koruma altına alındı.

Vildan B.’nin, babasını bankada bulunan 40 bin lirası için yastıkla boğarak öldürdüğünü, cesedini eşiyle birlikte baltayla parçalayıp, Bilecik’in Bozüyük İlçesi’nde toprağa gömdüklerini itiraf ettiği öğrenildi. 50 bin liraya yakın kredi ve kredi kartı borcu olan Vildan B:’nin babasının parasını çekemediği de ortaya çıktı.

Mudanya’da Yenimahalle’de oturan işçi emeklisi Rıdvan Baskı, 12 Haziran 2011 günü ortadan kayboldu. Ailesi ve akrabalarının polise yaptığı başvuru sonucu yaşlı adam tüm aramalara rağmen bulunamadı. Konuyla ilgili savcının talimatı üzerine polis, eşi öldüğü için yalnız yaşayan Rıdvan Baskı’nın kızı 44 yaşındaki Vildan B. ile damadı 47 yaşındaki Aykut B. ve torunu P.B.’yi savcılıktan alınan izinle teknik takibe aldı.

Polis, yaptığı telefon görüşmeleri şüpheli bulunan Vildan B.’yi dün gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada Vildan B.’nin, bankalara olan 50 bin liraya yakın kredi ve kredi kartı borcunu ödemek için zaman zaman evinde kaldığı babasından, bankada bulunan 40 bin lirasını istediğini, bunu kabul etmemesi üzerine de yaşlı adamı uyurken yastıkla boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Vildan B.’nin, daha sonra da Bursa’daki evlerinde kızıyla kalan eşi Aykut B.’yi yanına çağırdığını, onun yardımıyla babasının cesedini baltayla parçalayıp poşetlere koyduklarını ve parçaları kiraladıkları otomobille Bilecik’in Bozüyük İlçesi Kozpınar Köyü yakınlarında büyük kısmını toprağa gömdüklerini, bır kısmını da dereye attıklarını söyledi.

Bunun üzerine Aykut B.’yi de gözaltına alan polis, Kozpınar Köyü ve çevresinde yaptığı incelemede ceset parçasına rastlamadı.

Dün ifadeleri alındıktan sonra Adliye’ye sevk edilen Vildan ve Aykut B. çifti, ’adam öldürmek’ suçlamasıyla tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. İfadesi alınan çiftin 17 yaşındaki kızları P.B. ise savcılığın talimatı ile devlet tarafından koruma altına alınması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Polis yaptığı araştırma sonucu Vildan B.’nin, üzerine bir de kayıtlı evi olan babasının kaybolduğunu bildirmesinden sonra, mahkemeden istediği kararı çıkartamadığı için bankada bulunan 40 bin lirasını da çekemediğini belirledi.

Haberin Devamı