Gazete Vatan Logo

Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları...

Turmalin taşı, gökkuşağı taşı olarak da bilinen bir taştır. Renkli bir taş olarak da bilinen turmalin taşı pembeden yeşile doğru giden bir renk skalasına sahiptir.

Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları...

Turmalin taşı yapısı itibari ile bor silikat kristalidir ve renkleri sarı, kanarya, yeşil, siyah, kırmızı ve rubelit olabilir. Bir efsaneye göre turmalin taş çıkarıldığı zaman gökkuşağından geçer ve bu nedenle de gökkuşağı taşı ismini de alır. Birden fazla rengi olduğu için gökkuşağı denir ve ışığa maruz kaldığı zaman da renk değiştirir.

Turmalin taşının bu özelliği kedigözü olarak da bilinen bir özelliktir. Turmalin taşı yarı değerli taşlardan biridir ve uyum ile dengenin sembolü olarak kabul edilir. Yeşil turmalin taşı erkeği temsil ederken pembe turmalin taşı da kadının dengesini temsil etmektedir.

Genelde evlilik yıl dönümlerinde hediye olarak verilmesi uygun olan turmalin taşının sertlik derecesi de ölçümlere göre 7 olarak belirlenmiştir. Turmalin taşlarının hiçbiri birbiri ile aynı renge sahip olmadığından çıkan taşlar biriciktir.

Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları...

Hormonları dengeleyen turmalin taşının uykuyu da düzenlediği düşünülür. Akciğer sorunlarına iyi gelen turmalin taşı metabolizmayı da hızlandıran bir etkiye sahip olur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılan turmalin taşı kas ağrılarını da hafifletir. Hastalıklar üzerinde iyileştirici etkisi olduğuna inanılan turmalin taşı kişinin iç dünyasını da dengeler. Sezgisel olarak güçlü bir taş olan turmalin taşı kişinin kendisiyle barışık olmasını da sağlar. 

Haberin Devamı

Turmalin Taşı Nerede Bulunur?

Turmalin taşı hem dünyada hem de ülkemizde çıkarılan doğal taşlardan biridir. Turmalin taşının dünyadaki en çok çıkarıldığı yerler arasında Rusya, Afganistan, İtalya, Tanzanya, Brezilya ve Amerika vardır. Türkiye'de de yaygın bir şekilde çıkarıla turmalin taşı en çok Karadeniz yöresinde ve Çanakkale'de çıkarılır.

Bunun dışında Yozgat Sarıkaya ve Aydın Çine'de de turmalin taşı çıkarılır. Turmalin taşının dengelediği çakralar kök çakrası ve kalp çakrasıdır. Daha dengeli ve sağlıklı bir şekilde çalıştırılmak istenirse turmalin taşının kullanılması gerekir.

Turmalin Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Her burcun bir doğal taşı vardır ve daha uyumlu olduklarından etkileri de daha hızlı olur. Gökkuşağı taşı olarak da bilinen turmalin taşı Boğa, Oğlak ve Terazi burçlarının taşıdır. Bu burçlardan birine mensupsanız turmalin taşını kullanabilir ve faydalarından daha hızlı yararlanabilirsiniz. Turmalin taşı kullanan kişilerin inançları ve cesaretleri artmaktadır. Doğal taşlar birbirlerinden farklı etkilere sahiplerdir ve bu nedenle de etkiye göre kullanılmaları gerekir.

Haberin Devamı