Gazete Vatan Logo

Türk erkekleri dikkat!

İnternette tanıştıkları Türk erkeklerini seks vaadiyle kandırıyorlar

TÜRKİYE'deki erkekleri tuzağa düşürerek paralarını alan Bulgar kızları, şimdi de Londra'da yaşayan Türk erkeklerini gözlerine kestirdi.

Bir süre önce internette tanıştıkları bekar Türk erkeklerinden evlenme vaadiyle para alarak ortadan kaybolan ve çökertildiği düşünülen `sahte gelin' şebekesi, şimdi de Londra'da ortaya çıktı. Bulgaristan'ın Avrupa Birliği'ne üyeliği ile İngiltere'ye kapak atmaya çalışan Türk kökenli Bulgar kızlarının, Londra'da yaşayan Türk erkeklerle değişik yollardan bağlantıya girerek, seks vaatleri ile tuza düşürdükleri ve bu yolla ülkeye giriş yapmaya çalıştıkları belirtildi.

İngiltere'de bol para ve rahat yaşam bulacaklarını uman fakat İngilizce dahi bilmeyen Bulgar kızları, düzgün Türkçe'yi ni kullanarak Londra'da yaşayan ve özellike zengin olan Türk erkeklerini hedef alıp, tuzaklarına düşürüyor. Kızların İngiltere'deki Türklere ulaşma yollarından en yaygını gazete ilanları olarak gösterildi. Yerel gazetelere işçi bulmak için ilan veren işadamları hedef olarak seçilirken gazetelerden alınan telefon numaraları ile bağlantı kuran kızlar daha sonra kendilerini `mütaassıp ev kızı' olarak tanıtıyor ve Londra'ya gelip tanışmak için para istiyor. Para ellerine ulaşır ulaşmaz oratadan kayboluyor.

İngiltere'de yaşayan zengin Türk erkeklerini hedef alan şebekenin kurbanlarından biri de İngiltere'nin Glostershire Bölgesi'nde yaşayan 38 yaşındaki Türk işadamı Kenan Yıldırım oldu. "Benim başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir" diye dert yanan Yıldırım, Londra'da Türkçe yayımlanan bir yerel gazeteye `işçi aranıyor' ilanı verirken birkaç hafta sonra Bulgaristan'dan bir kadın kendisini arayarak tanışmak istedi. Yıldırım, `macera' amacıyla telefonda görüştüğü kadın için büyük para harcarken, sadece sesini duyduğu kadına kavuşmak gönderdiği paraların başkası tarafından alındığını ve aldatıldığını anladı.

Türkçe konuşan Bulgar kızlarının internette tanıştıkları Türk erkekleri ile samimiyeti ilerleterek Londra'ya gelmek için para istedikleri, havalenin kimlik kayıtları tutulmayan `Western Union' aracılığıyla yapıldığı için bunların izlerinin sürülemediği, kullandıkları telefon numaralarının sahte isimlerle değiştirdikleri belirtildi.

Haberin Devamı