Gazete Vatan Logo

Tazminata kıskançlık indirimi!

Yargıtay, eşini defalarca döven ve hakaret eden erkeğin evliliğin sonlanmasında kusurlu olarak görüldüğü ve bu yüzden tazminata mahkum edilmesine ilişkin mahkeme kararını, kadının da “aşırı kıskanç” olduğu için kusurlu sayılması gerektiği gerekçesiyle bozdu.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararına göre, şiddet uygulayan erkeğin, boşandığı eşine 100 bin TL tazminat ve 3 bin TL nafaka ödemesine ilişkin mahkeme kararında “kıskançlık” indirimi yapılacak.

Ankara’da 2010’da boşanma davası açan Ş.B., 2003’te evlendiklerini belirterek kocasıyla ilgili şu iddialarda bulunmuştu:

“İş toplantıları olduğunu söyleyerek eve gelmiyor. Bir şey sorduğumda şiddet uyguluyor. İş toplantılarını, seyahatleri bahane ederek başka kadınlarla da birlikte olduğunu kendisi bizzat söyledi.”

Davalı koca cevap dilekçesinde davanın reddini istedi ancak daha sonra bu davaya karşılık bir dava açtı ve boşanmalarına karar verilmesini istedi. Bu davada da karısının aşırı kıskanç olduğunu ve evdeki yükümlülüklerini yerine getirmediğini ileri sürdü. (Kemal Göktaş/ Milliyet)