Gazete Vatan Logo

TAG otoyolu son durum! TAG otoyolu açıldı mı, Tarsus Adana Gaziantep otoyolunda girişler açık mı, kapalı mı?

TAG otoyolu açıldı mı? Kar yağışı nedeniyle geçen hafta yüzlerce aracın ve vatandaşın mahsur kaldığı Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu, ulaşıma kapatılmış birkaç gün sonra yeniden trafik sağlanmıştı. TAG otoyolunun bu sabah hava muhalefeti nedeniyle Gaziantep yönü yeniden trafiğe kapatıldı. İşte TAG otoyolu son durum…

TAG otoyolu son durum! TAG otoyolu açıldı mı, Tarsus Adana Gaziantep otoyolunda girişler açık mı, kapalı mı?

Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda, Osmaniye'den Gaziantep yönüne gidişe izin verilmiyor. Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle TAG Otoyolu, Osmaniye-Gaziantep-Nizip hattının çift yönlü tüm taşıtların trafiğine kapatıldığı belirtildi. Ayrıca Samsun- Ankara Yolu, Kavak-Samsun arası da yoğun kar yağışından dolayı her iki yönden tır trafiğine kapatıldı.

GEÇEN HAFTA DA KAPATILMIŞTI

Geçtiğimiz hafta kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Gaziantep'te birçok vatandaş araçlarıyla birlikte yollarda mahsur kalmıştı. Bu kapsamda Gaziantep-Osmaniye D-400 Karayolu ile Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu trafiğe kapatılmıştı. Ekiplerin zorlu mücadelesi sonrasında otoyol tamamen ulaşıma açılmıştı.

KGM tarafından yapılan yazılı açıklamada "İstanbul’a Anadolu ve Trakya yönünden araç kısıtlamaları kaldırılmıştır. Kuzey Marmara ve Tem Otoyolları tüm araçlar için çift yönlü olarak ulaşıma açılmıştır. Muğla-Kale yolu ulaşıma açılmıştır. Keçiborlu-Uluborlu yolu ulaşıma açılmıştır. Kağızman-Ağrı yolu ulaşıma kapatılmıştır. Akçakoca-Düzce Yolu Kabalak Mevkii zincir takılı olmayan TIR trafiğine kapatılmıştır. Taşkent-Sarıveliler yolu ulaşıma kapatılmıştır. Kulu-Şereflikoçhisar-Aksaray yolu ulaşıma kapatılmıştır. Sivas’ta etkisini sürdüren yoğun Kar Yağışı nedeniyle Sivas-Malatya karayolu iki taraflı olarak araç trafiğine kapatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

AKSARAY- ANKARA KARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kentteki kar yağışı akşam saatlerde etkisini arttırdı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Aksaray- Ankara kara yolu ulaşıma kapandı. Önlem alan trafik polisleri de araçları dinlenme tesislerine yönlendirdi. Karayolları ekipleri kapanan yolu açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.