Gazete Vatan Logo

Süreyya Kaşıkçı’ya 900 milyon $ yetmedi!

Suudi işadamı Adnan Kaşıkçı’nın 894 milyon dolar rekor tazminat ödeyerek boşandığı eski İngiliz eşi Süreyya’nın paraları suyunu çekti. Süreyya, şimdi bir teras katında yaşıyor ve çiçekçilik yaparak geçiniyor

Suudi Kralı’nın Türk asıllı doktoru Muhammed Kaşıkçı’nın 14 oğlundan biri olan Adnan Kaşıkçı ile, gerçek adı Sandra Daly olan Süreyya Kaşıkçı’nın yaşadığı aşk bir dönem tüm dünya magazin gündemine damga vurmuştu. ABD ile Suudi hükümeti arasında aracılık ettiği silah anlaşmaları sayesinde 5 milyar doları bulan bir servete kavuşan Adnan Kaşıkçı henüz 25 yaşındaki bir gençken arkadaşlarının tanıştırdığı 20 yaşındaki Sandra ile aşk yaşamaya başladı. Daha sonra bu birliktelik 1961’de evlilikle sonuçlandı ve İngiliz kadın adını Süreyya Kaşıkçı olarak değiştirdi. 13 yıl süren evlilik o kadar görkemliydi ki hemen hemen her ay Kaşıkçı ailesi magazin dergilerinin kapaklarını süslüyordu. Yat seyahatleri, Marbella ve İsviçre’deki villalarda tatiller, New York ve Londra gezileri sırasında gazeteciler peşlerini bırakmıyordu. Hatta dönemin en iyi fotoğrafçılarından Norman Parkinson, Süreyya için, “Fotoğrafını çektiğim en güzel kadın” ifadesini bile kullanmıştı. Ancak bu ihtişam çok sürmedi.

Barda bile çalıştı
5 çocuk sahibi olan çift, 1974 yılında rekorlar kitabına giren bir boşanma anlaşmasıyla ayrıldı. Adnan Kaşıkçı’nın Süreyya’ya tam 894 milyon dolar (1.4milyar YTL) ödediği açıklandı. Süreyya o günden bu yana eski eşinden gelen bu parayla yine prenses gibi yaşamayı sürdürdü. Hatta bu süre içerisinde Adnan Kaşıkçı’dan olduğunu söylediği kızlarından biri olan Patrina’nın aslında İngiliz Muhafazakar Parti Milletvekili Jonathan Aitken’e ait olduğu ortaya çıktı. 18 yaşında yapılan DNA testi o güne kadar bu gerçeği bilmeyen Adnan Kaşıkçı’yı şoka uğrattı. Winston Churchill’in torunuyla da beraber olduğu dedikoduları çıkan Süreyya için sonunda para suyunu çekti. Daily Mail gazetesi yüzmilyonlarca doları eriten Süreyya’nın önce bir barda barmaid’lik yaptığını, şimdi ise çiçekçilikle uğraştığını ortaya çıkardı. Gazetenin dünkü sayısında Süreyya’nın bir de fotoğrafı yayınlanarak İngiliz kadının demiryolunun kenarında bir teras katında mütevazı bir hayat sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı