Gazete Vatan Logo

Stresi kaldıramayan futbol adamı komada

Daha üç hafta önce yayımladığımız küme düşme stresiyle ilgili haberimizde Istanbulspor menajeri Sinan Dinler "Gerginim. Üzerimde büyük baskı var" demişti. Dün beyin kanaması geçiren menajer hastaneye kaldırıldı. Doktoru, "Hastalığı stres tetikledi" diyor. Yoğun bakımda olan Dinler'in sağlık durumu ciddi

VATAN, küme düşme stresi futbolcuların ve yetkililerin psikolojisini bozuyor, sağlıklarını olumsuz etkiliyor diye haber yapmıştı. İstanbulspor da kümede kalma mücadelesi veriyordu. Menajer Sinan Dinler, bu öldürücü strese rağmen mücadeleden vazgeçmedi ve takımını küme düşmekten kurtardı. Ama yorgun ve gergin vücudu pek fazla dayanamadı. Dün beyin damarı tıkanıklığı teşhisiyle International Hospital'a kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi sürdürülen Dinler'in durumu ciddiyetini koruyor. Sinan Dinler, İstanbulspor'un zorlu yükünü çeken 3-5 kişiden biri. Futbolculara para ödeyemeyen, deplasmanlara otobüsle giden kulübü olağanüstü çaba göstererek hayatta tutmaya çalışan gizli kahraman. Zaten iki hafta önce yaptığımız röportajda çok baskı altında kaldığını, ancak bunu futbolculara yansıtmamaya çalıştığını söylüyordu.

Uzman Dr. Mustafa Çetin ( Sinan Dinler'in doktoru): "Stres ve baskı tetikleyici"
"Bize gelen Sinan Dinler'e hemen beyin MR'ı yapıldı. MR sonucunda beyincikte ve beyin sapı damarlarında tıkanıklık saptadık. Bu tıkanıklığa bağlı olarak beyin hasarı gelişmiş. Şu anda akut (erken) dönemde tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Sinan beyin durumu ciddiyetini koruyor. Tabii bu durumda iki tane ciddi risk faktörü var. Sigara, alkol kullanımıyla birlikte düzensiz ve stresli bir hayat yaşıyor. Bunların hepsi bu hastalığın açığa çıkmasına neden olan faktörler. Tek başına stres değil belki ama sigara da çok önemli bir faktör. Ancak burada olduğu gibi stres, her türlü hastalığın tetikleyicisidir."

Kocaman imza törenini erteletti!
Yeni sezonda Malatyaspor'u çalıştıracak olan eski İstanbulspor teknik direktörü Aykut Kocaman'ın, bugün İstanbul'da yapılacak olan imza töreninin ertelendiği açıklandı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, "Aykut Kocaman'ın ekibinden yardımcı antrenör Sinan Dinler'in ani rahatsızlığı nedeniyle bugün Ceylan Intercontinental Otel'de düzenleyeceğimiz imza törenini ileri bir tarihe ertelemiş bulunmaktayız" denildi.

Haberin Devamı