Gazete Vatan Logo

Son yolculuğuna uğurlandı

74 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Berkant'ı sevenleri yalnız bırakmadı. Cenaze törenine, Berkant’ın ilk eşi Serpil Örümcer ve ilk eşinden olduğu belirtilen Fulya’nın yakınmaları damgasını vurdu

74 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Berkant bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. "Bay Samanyolu" lakaplı Berkant Akgürgen için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser salonu’nda yapıldı. Berkant için yapılan törene başta eşi Engin Akgürgen ve oğulları Övgü ve Öykü Akgürgen olmak üzere sanatçı arkadaşları Selçuk Ural, Ali Kocetepe, Erol Büyükburç, Selami Şahin ve Sezen Cumhur Önal gibi isimler katıldı. Törenin yapıldığı salondaki büyük boşluk dikkat çekti.

OĞULLARI SAHNEYE ÇIKTI

Berkant için ilk olarak Ali Kocatepe tarafından çekilen belgeselinin bir bölümü gösterildi. Ardından da sanatçı dostları kısa konuşmalar yaptı. Gözyaşlarına hakim olamayan ve Berkant’ın son günlerinde de yanın olan Selçuk Ural, "Dünyanın en beyefendi adamıydı. Sadece şarkılarını söyledi" dedi. Sezen Cumhur Önal ise "Berkant, Türk popüler müziğinin tarihsel gelişiminde ilk öncü isimdir" dedi. Berkant’ın oğulları Öykü ve Övgü de birlikte sahneye çıkarak, babalarını son günlerinde yalnız bırakmayan isimlere ayrı ayrı teşekkür etti.

TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİLER

Öykü Akgürgen, "Sabaha kadar oturduk. Zor bir durum. Babamızı burada bir kaç cümleyle ifade edemeyiz. Sağlığında rahatsızlığında yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Övgü de bu isimleri tek tek saydı. Övgü Akgürgen, "Ahmet Koç, Sezen Aksu, Adnan Şenses, Hakan Eren, Ali Kocatepe, Doktoru Bingür Sönmez , Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"ARTIK SAMANYOLU’NDA BİR YILDIZ DAHA VAR"

Akciğer kanserinde yaşamını yitiren Berkant’ın son döneminde tedavisini yapan Prof. Dr. Bingür Sönmez de sahneye çıkarak, "Onun için Samanyolunu yeryüzüne indirdi denir. Bence o Samanyolu’na çıktı. Artık Samanyolu’nda bir yıldız daha var" diye konuştu. Sönmez’in bu sözleri alkış aldı.Berkant’ın eşi Engin Akgürgen başsağlığı temennilerini kabul ederken, sahneye konulan cenazesinin önünden saygı geçişi yapıldı. Geçiş yapanlar Berkant’ın tabutunun üzerine çiçekler bıraktı.

EŞİ EN ÖNDE SAF TUTTU

Cenaze namazına Berkant’ın sanatçı arkadaşları da yoğun ilgi gösterdi. Orhan Gencebay ve Erol Evgin cenaze namazında hazır bulundu. Berkant’ın dostu olduğunu ve onunla gurur duyduğunu söyleyen Gencebay, " Meşhur Samanyolu şarkısıyla dünyada büyük bir iz bıraktı" diye konuştu. Erol Evgin de Berkant Akgürgen’i çok değerli, mütevazı ve alçakgönüllü bir insan olarak tarif etti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sırasında Berkant’ın eşi Engin Akgürgen de en önde saf tuttu ancak cenaze namazına eşlik etmedi.

CENAZEDE TARTIŞMA

Bu arada cenaze törenine, Berkant’ın ilk eşi Serpil Örümcer ve ilk eşinden olduğu belirtilen Fulya’nın yakınmaları damgasını vurdu. Berkant Akgürgen’in oğulları Ömür ve Övgü, fizyolojik olarak bir kızkardeşleri ya da ablaları olmadığını söylerken, eşi Engin Akgürgen ailenin 3 kişiden oluştuğunu vurguladı. Caminin diğer köşesinde Serpil Örümcer’in serzenişleri duyuldu. Kızının babasıyla hiç görüştürülmediğini söyleyen Örümcer, "Önemli olan benim kızımdı. ’Ben’ dedi, ’ölüsüne mi gideceğim’ dedi babamım. Bak cenazesine geldi" diye açıklama yaptı. Cenaze törenine gelen kızını kameraların önünde arayarak cami avlusuna çağırdı. Annesiyle birlikte kameraların karşısına geçen Fulya ise ,"Beni tanımamaları önemli değil, Sonuçta ben onun kızıyım. Engin hanımdan dolayı yaklaşmak istemedim. Görmeye gidecektim ama birşeyler söylerler diye çekindim" diye konuştu.

"BENİMLE SORUNU YOK"

Berkant’ın eşi ve oğulları cenazeye gelenlerin başsağlığı dileklerini birlikte kabul etti. Taziye kuyruğuna girenlerden biri de babasıyla görüştürülmediğini iddia eden Fulya oldu. Engin Akgürgen’e "Annemle bir sorun olabilir ama benimle bir sorun yok" dediğini söyleyen Fulya, Berkant’ın tabutu başında da bir süre durdu. Kılınan cenaze namazının ardından Berkant’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu mezarlığı’na götürüldü.

Haberin Devamı