Gazete Vatan Logo

Son nefes için vatanına geldi!

Türkiye’den kalp nakli için Almanya’ya getirilen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek nakil yapılmayan Muhammet Türkiye’ye getirildi.

Son nefes için vatanına geldi!

Türkiye’de kalp nakli için Almanya’ya getirilen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek nakil yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren’in ambulans uçakla Türkiye’ye geri götürüleceği bildirildi. Türkiye’den Almanya’da Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği’ne götürülen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek kalp nakli yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren’in ailesi, çocuğun sağlık durumuna ilişkin bir sosyal paylaşım sitesinde açıklamada yaptı.

Muhammet Eren’in beyin ölümünün henüz gerçekleşmediği, Almanya’da verilecek tıbbi ve hukuki mücadelenin artık kalmadığı belirtilen açıklamada “Eğer kalsa sonuna kadar direnir ve eninde sonunda bu hakkı evladımız için almaya çalışırdık. Olmadı. Bugün nasip olursa Sağlık Bakanlığına ait hava ambulansla İstanbul’a transfer edeceğiz. Son nefesimizi orada vereceğiz. Ama yine de Allah diyoruz, kader yazılmış, öyle ya da böyle tecelli edecekti, sadece sebepler değişiyor. Adı güzel, kendi güzel Muhammet Eren’imizin ruhaniyetine fatiha. Rabbim acılarını dindirsin, daha fazla çektirmesin. Almanya’da resmen bebek cinayeti işlendi. İş tıbba da hukuka da uyduruldu. Eren’in beyin ölümü gerçekleşmedi daha. Türkiye’ye gidiş amacımız bir tedavi aramak değil. Sadece beklemek. Bu zamana kadar güle güle bekletildiği, ölümünü gözleri kapalı bekleyecek” denildi. Türkiye’de yardımseverlerden 400 bin avro toplanarak Muhammet Eren Almanya’ya getirilmiş ve kalp nakli için Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği’ne yatırılmıştı. Beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek kalp nakli yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren’in ailesi, karar nedeniyle hastaneye dava açmıştı.

Haberin Devamı