Gazete Vatan Logo

Şöhreti Türkiye'yi aştı

İngiliz gazetesine bile konu oldu

İNGİLTERE’nin en çok okunan gazetelerinden Guardian, piyango biletleri ile şans dağıttığına inanılan İstanbul Eminönü’ndeki Nimet Abla gişesini sayfalarını taşıdı.

Gazete, ’İstanbul’un en talihli gişesi, şans oyunlarında Türklerin iştahını doyuruyor’ başlıklı yazısında, "Nimet Abla, dünyanın en şanslı piyango gişesi olabilir ama İstanbul’un kesinlikle en popüleri" görüşlerini aktardı. İnsanların uzak yerlerden bilet almak için Nimet Abla’ya geldiklerini ve hatta aldıkları biletleri başka şehirlere postaladıklarını yazan gazete, Türkiye’de her 10 piyango biletinden 1’isinin buradan satın alındığını ve gişenin artan talebe karşılık vermek için geçen yıl internet üzerinden satışa başladığını ifade etti. Nimet Abla gişesinin kuruluş tarihinden hatırlatmalar yapan İngiliz gazetesi, 6 yıldır gişede çalışan Ayhan Karagül’ün görüşlerini şöyle aktardı:

"1988 yılından bu yana yeni yıl özel piyango çekilişindeki ikramiyelerden biri Nimet Abla’dan satılan biletlerden birine isabet ediyor. Çok sayıda bilet satıyoruz en az biri mutlaka kazanıyor."

Türkiye’deki Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İslam dininde kumarın haram olduğunu hatırlatmasına karşın şans oyunlarında bilet satışının giderek arttığını yazan gazete şöyle devam etti:

"Türkiye’de 2010 yılına göre şans oyunlarındaki satışlar 2011’de yüzde 14.3 yükseldi. Bu da devlet gelirine 2 milyar Türk Lirası kazanç sağladı. Ülkedeki dindar muhafazakarlar Türklerin şans oyunlarında durmak bilmeyen oynama doyumsuzluğundan yakınıyor. Ancak bu o kadar kötü değil; Türkiye’deki son 10 yılda şans oyunlarından kazanılan para ile ülkenin dört bir yanında 30 okul inşaa edildi, öğrenci yurtları yapıldı ve rehabilitasyon merkezleri kuruldu’. Nimet Abla kimdir? Asıl adı ’Melek Nimet Özden’ olan Nimet Abla, Eminönü’nde ilk olarak 1928 yılında Türk Tayyere Cemiyeti’nin çıkardığı piyango biletlerini satarak işe başlar. 1931 yılının yılbaşında sattığı biletlerden büyük ikramiye çıkınca ünü kısa sürede İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye yayılır."

Haberin Devamı