Gazete Vatan Logo

'Sihirli ses'in ardından bakın kim çıktı

'Sihirli ses'in ardından bakın kim çıktı

Sihirli Ses Operasyonunda gözaltına alınan çete lideri Ahmet K.'nın holding patronlarının bilgilerine bankacı sevgilisi sayesinde ulaştığı ortaya çıktı. İki sevgilinin de aralarında bulunduğu 23 çete üyesinin tutuklanması talep edildi

Sihirli Ses adı verilen operasyonda yakalanan ve işadamlarının kimlik bilgilerini alıp telefonda seslerini taklit ederek hesaplarından 5 milyon lira çeken dolandırıcılık şebekesi üyesi 43 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadesi alınan 43 şüpheliden 20'si serbest bırakıldı. Çete lideri Ahmet K.'nın da aralarında bulunduğu 23 kişi ise "Suç örgütü kurmak ve bilişim yoluyla hırsızlık" suçlarından tutuklanmaları talebi ile İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Bu arada 8 il ve İstanbul'un 15 ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan çete üyelerinin verdikleri ifadelerde kullandıkları dolandırıcılık yöntemlerindeki ayrıntılar da ortaya çıktı. Usulsüzlük nedeniyle çalıştığı bankadan ihraç edilen ve tüm prosedürleri bilen eski banka çalışanı ve şebeke lideri Ahmet K., kredi ve kredi kartları departmanında çalışan çete üyesi sevgilisi H.Y. sayesinde holding patronlarının özlük ve hesap hareketlerine ulaştı. Seçtikleri holding patronlarının tüm bilgilerini elde eden Ahmet K., ilgili bankayı arayarak sesini değiştirdi ve yeni bir kart talebinde bulundu. Bu talepten ortalama 2 gün sonra da yine bankayı arayarak adres ve telefon güncellemesi yaptı. Holding patronları adına hazırlanan kredi kartları şebekenin belirlediği adreslere geldi. Şebeke üyeleri bu kredi kartlarından yüklü miktarda çekim yaptı. Ahmet K. ve çete üyelerinin ayrıca holding patronu K.K.'nın yurtdışında beklettiği hesabından tek seferde 1.5 milyon liralık "hesaba havale" yöntemiyle vurgun yaptığı ortaya çıktı. Bu yöntemle holding patronu K.K.'nın yanı sıra iş adamı Mustafa Koç'un da dolandırıldığı öğrenildi. Şebeke havale ve kredi kartı yöntemi ile 31 holding patronunun hesabından yaklaşık 5 milyon lira çekti.

Haberin Devamı

SAHTE MÜFETTİŞ

Haberin Devamı

İstanbul Bakırköy'de tekstil atölyeleri ve inşaat şirketlerine sahte müfettiş kartıyla giden iki dolandırıcı yakalandı. Sigortasız işçi çalıştırma cezası kesen dolandırıcılar, gözaltına aldı.

SAHTE POLİS

İstanbul Beylikdüzü'nde polis önceki gece Mehmet G. ve Gökhan B.'yi durdurdu. Sahte polis kimliği gösteren ve üzerlerinden iki silah ile çok sayıda senet çıkan iki kişi tutuklandı.

SAHTE SAVCI

İstanbul Avcılar'da oturan emekli baş komiser Mehmet A.'yı arayan telefon dolandırıcısı, kendisini savcı olarak tanıttıktan sonra 80 bin lira istedi. Şüphelenen emekli baş komiser, polise başvurdu. tele-dolandırıcı suçüstü gözaltına aldı. (SABAH)