Gazete Vatan Logo

Serviste unutulan E.K.’yı öğretmenler kurtardı...

Çorlu’da 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencisi E.K.’yı servis şoförü minibüste unuttu. Sayım yapan öğretmen annesini aradı. Nöbetçi öğretmenler araçta ağlayan minik öğrenciyi kurtardı...

Serviste unutulan E.K.’yı öğretmenler kurtardı...

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde servis aracında unutulan anasınıfı öğrencisi 4 yaşındaki E.K.’yıkurtaran öğretmenler Ufuk Kurt ile Aydın Elibol’u Kaymakam Levent Kılıç, ‘Başarı Belgesi’yle ödüllendirdi.

Çorlu’nun Alipaşa Mahallesi’ndeki Atakent İlkokulu’nun anasınıfının erkek öğrencisi E.K., sabah evinden servisle okula gitti. Öğrenciler servisten inip sınıflarına girerken, servisin kadın sürücüsü D.T., minibüsün kapılarını kapatıp uzaklaştı. Öğretmen Faize Savaşçıoğlu, E.K.’nın sınıfta olmadığını görünce telefonla aradığı annesi, çocuğunu servisle okula gönderdiğini söyledi. Bu sırada okulun nöbetçi öğretmenleri Ufuk Kurt ile Aydın Elibol, başında kalabalık gördüğü servis aracının yanına gittiklerinde unutulan E.K.’nın içeride ağladığını gördü. Öğretmenler, E.K.’yı, yönlendirip kapısını açtırdıkları servisten çıkardı.

Kaymakamdan ödül

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, minik öğrenciyi kurtaran öğretmen Ufuk Kurt ile Aydın Elibol’u başarı belgesi ile ödüllendirdi. Kılıç, öğretmenlere teşekkür ederek, “Küçük öğrencimiz okuluna getirildiği sırada diğer büyük öğrenciler araçtan inince içeride kalmış ve araç görevlileri tarafından da fark edilmemiş. Öğretmenlerin aileye haber vermesi sonucu diğer velilerle birlikte çocuğumuz, kilitli kaldığı yerden kısa süre sonra çıkartılmış ve herhangi bir aksiliğe mahal verilmemiştir. Bunun için öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Öğrenciyi minibüste unutan sürücü D.T., hakkında ise adli ve idari işlem başlatıldı.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin dikkati, 16 Ağustos’da İzmir Çiğli’deki facianın benzerinin yaşanmasını önledi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç (ortada), Atakent İlkokulu ana sınıfı öğrencisi E.K.’nın derste olmadığını fark edip, durumu ailesine ve okul yönetimine bildirip öğrenciyi kurtaran öğretmenler Ufuk Kurt, Aydın Elibol ve Faize Savaşçıoğlu’na teşekkür ve başarı belgesi verdi.