Gazete Vatan Logo

Savcı ‘eş’ olarak saymadı!

7’nci kattaki evlerinin balkonundan atarak öldürdü

Dini nikâhla yaşadığı 3 çocuğunun annesi 38 yaşındaki Güldane Poçak’ı 7’nci kattaki evlerinin balkonundan atarak öldürdüğü iddia edilen Gıyasettin Seyrek, ömür boyu hapisle yargılanacak.

Diyarbakır’da resmi nikahsız birlikte yaşadığı 3 çocuğunun annesi 38 yaşındaki Güldane Poçak’ı 7’nci kattaki evlerinin balkonundan atarak öldürdüğü iddia edilen 45 yaşındaki Gıyasettin Seyrek’e ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcı, 17 yıldan bu yana imam nikahıyla evli olan, aynı evde yaşayan Güldane Poçak’ı, sanığın eşi olarak kabul etmedi. Poçak’ın resmi nikahlı olmaması nedeniyle ’Eş’ sayılmadığı iddianamede Gıyasettin Seyrek için, ‘Altsoy, üstsoydan birine, eş veya kardeşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu yerine, ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

İfadesi alınan çiftin çocukları, “Babamız sürekli demir sopayla bizi dövüyordu. Annemiz, ’her gün öleceğime bir kez ölürüm, gel öldür’ dediğinde babam, ’Yok öyle tadı çıkmaz. Hergün işkence ederek öldüreceğim seni’ diyordu” dedi. Diyarbakır’da 27 Haziran tarihinde meydana gelen olayda Güldane Poçak, oturdukları binanın 7’nci katından düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Güldane Poçak, doktorun nasıl düştüğünü sorması üzerine Poçak’ın, “Beni balkondan eşim attı. Adı Gıyasettin. Para yüzünden” dedi. Poçak, daha sonra yaşamını yitirdi. İfadesi alınan doktor ve hemşireler, Poçak’ın son sözünü duyduklarını söyledi.

Yara izi bulundu

Sağlık ekibinin ifadesi üzerine, yüksekten düşme olarak ihbar edilen olayla ilgili soruşturma genişletildi. Otopside Poçak’ın vücudunda çok sayıda eski yara izi bulunurken, alınan kan ve tırnak örnekleri, şüpheliden alınanlarla karşılaştırılmak üzere kriminal incelemeye gönderildi. Bu arada çiftin 13, 12 ve 2 yaşındaki 3 çocuğu da polis tarafından dayılarına teslim edildi. Çiftin 13 yaşındaki kızları D.S.’nin yapılan muayenesinde, babasından yediği dayak sonucu vücudunda oluşan yaralar da tespit edildi.

Zaman zaman döverim

Poliste ifadesi alınan Gıyasettin Seyrek, eşiyle 17 yıldan beri imam nikahıyla evli olduğunu belirterek şunları anlattı: “Evlendikten sonra eşim takıları ve birikmiş parasını babasına verdiğini söyledi. Babası, takılara karşılık 600 bin lira vereceğini söylemiş. Ancak para vermediler. 3 yıldan beri çalışmıyorum. Parayı vermeyerek oyalamaları beni huzursuz etmişti. Bu nedenle sürekli tartışıyordum. Bir gün önce yine para yüzünden eşime bir kaç tokat attım. Sabaha doğru uyandım. Eşimin çocuğu emzirdiğini ve ikisinin de uyuyakaldığını gördüm. Tekrar uyudum ve bağırma sesine uyandım. Annemin ’Güldane nerede?’ diye seslendiğini duydum. İO sırada bina görevlisi eşimin aşağı düşüp, hastaneye götürüldüğünü söyledi. Zaman zaman eşimi ve çocuklarımı döverdim. Eşimi ben atmadım.”

Haberin Devamı