Gazete Vatan Logo

Sabıka kaydı ile ilgili flaş karar! Bakan duyurdu...

Sabıka kaydı ile ilgili yeni uygulamayı bakan resmen duyurdu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dünyanın dört bir yanında yaşayan, çalışan vatandaşlarımız bugün itibarıyla Arapçanın da eklenmesi ile e-Devlet üzerinden 19 dilde adli sicil belgesinin tercümesini alabiliyor. Güven veren ve erişilebilir adalet vizyonuyla çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Sabıka kaydı ile ilgili flaş karar! Bakan duyurdu...

Sabıka kaydı alımında yeni dönem. e-Devlet üzerinden farklı dillerde sabıka kaydı verilmesi uygulamasına Arapça da eklendi.
Adalet Bakanlığı mühendislerince geliştirilen yazılımla 20 Mart 2016'dan itibaren yabancı dile çevrilmiş sabıka kayıtları e-Devlet üzerinden veriliyordu. Bu çerçevede yapılan düzenlemeyle İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Flemenkçe, Danca, Portekizce, Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca ve Arnavutça alınabilen yabancı dilde sabıka kaydı verilmesi uygulamasına Arapça da eklendi.

BAKAN DUYURDU

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünyanın dört bir yanında yaşayan, çalışan vatandaşlarımız bugün itibarıyla Arapçanın da eklenmesi ile e-Devlet üzerinden 19 dilde adli sicil belgesinin tercümesini alabiliyor. Güven veren ve erişilebilir adalet vizyonuyla çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu ve e-Devlet'ten daha önce kimlik doğrulamayla alınabilen "Borcu yoktur" yazısı e-Devlet'ten verilmeye başlandı.

Haberin Devamı