Gazete Vatan Logo

Prefabrik deprem konutunda yangın!

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde, geçen 19 Mayıs’ta meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra Muradınlar Mahallesi’ne yapılan Yunus Emre tipi prefabrik konutların birinde yangın çıktı. Konutun boş olması can kaybını önlerken, kaymakamlık soruşturma başlattı.

Depremin ardından başlatılan yardım çalışmaları kapsamında Muradınlar Mahallesi’nde Kütahya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 196 prefabrik konut yapıldı. Bu evlerde yaşamaya başlayan depremzedeler, durumlarını düzelttikçe konutları boşalttı. 94 numaralı ve Kamuran Baki adlı vatandaşa tahsisli konutta, 7 Nisan’da saat 22.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede olay yerine gelen Simav İtfaiyesi, yangını diğer konutlara sıçramadan söndürdü. Evin boş olması olası bir can kaybını önledi.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, yangınla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada, boş vaziyetteki 94 numaralı prefabrik konutun tahsis edildiği Kamuran Baki adlı depremzedenin, evi boşalttığı halde yasal süreçte anahtarını kaymakamlığa teslim etmediğinin anlaşıldığını bildirdi. Ünal, hem depremzede vatandaş hem de yangın ile ilgili soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Konutun kapısının kilitli olması nedeniyle yangının binanın dışından başlamış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Vatandaşlar ise Yunus Emre konutlarının "yanmaz" diye anlatıldığını iddia etti.

Haberin Devamı