Gazete Vatan Logo

“Oyuk Ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda!

İKSV'nin koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu bu yıl Gülsün Karamustafa’nın mekâna özel ürettiği eseri "Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli" başlıklı sergisine evsahipliği yapacak.

“Oyuk Ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda!

20 Nisan-24 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi’ Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa'nın mekana özel ürettiği sergisine ev sahipliği yapacak.

Sanatçı Gülsün Karamustafa, 50 yılı aşkın süredir, sanatında; göç, bellek, aidiyet, kültürel kimlikler gibi toplumsal meselelere odaklandı. Sanatçı Venedik Bienali için üzerinde çalıştığı yeni eserinde, dünyanın savaşlar, afetler, doğa ve çevre sorunları gibi zorluklarla karşı karşıya kalması sonucu ortaya çıkan acıları, kaybolan değerleri ve zayıflayan insan ilişkilerini ele alıyor. Oyuk ve kırıklıkların izlerini, farklı objeler aracılığıyla mekâna taşımayı amaçlayan sanatçı sergideki yerleştirmeyle dünyayı “bir savaş alanı” ve “sürekli değişen bir zemin” olarak tasvir ediyor.

Gülsün Karamustafa’nın yer alacağı Türkiye Pavyonu 2024 Ocak ayında, dünyaca ünlü sanat dergisi Frieze editörleri tarafından yılın en merakla beklenen sergileri arasında gösterildi.