Gazete Vatan Logo

Önümüzdeki 3 güne dikkat!

Önümüzdeki 3 gün içerisinde İstanbul ve Karadeniz'in kıyılarında aralıklı olarak yağış ve soğuk hava bekleniyor...

Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte aşırı soğuklara teslim oldu. Kocaeli-Kartepe, Hakkari, Sivas, Yozgat, Bolu- Abant, Van önceki gün kara teslim oldu.

Meteroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Doğu Anadolu’nun doğusunda kar yağışı devam ederken önümüzdeki 3 gün içerisinde İstanbul ve Karadeniz’in kıyılarında aralıklı olarak yağış bekleniyor.

YAĞIŞLAR ARALIKLI DEVAM EDECEK

Meteroloji Hava Tahmin Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre önümüzdeki günlerde İstanbul’da yağışlar aralıklı olarak sürecek. Yurt genelinde kuzeyde sağanak yağış, iç kesimde karla karışık yağış bekleniyor. Pazartesinden itibaren Marmara bölgesinin kıyı kesimlerinde, Antalya’nın batısında, salı günü ise Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep’te yağış bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusunda kar yağışı kendini göstermeye devam edecek. Karabük, Tokat, Gümüşhane illerimizin merkezlerinde ise karla karışık yağmur görülebilir. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyredecek.

DOĞU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 5 dereceyle Kars ve Ardahan’da ölçüldü. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken hava sıcaklığı Van’da 5, muş’ta 3, Erzincan’da 2, Iğdır, Bitlis ve Hakkari’de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı’da 4 derece ölçüldü. Ilgaz Dağı’nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Yıdıztepe’de sezon hazırlıklarını tamamlayan işletmecileri yağışın beklenenden erken başlaması sevindirdi. Hakkari’de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 köy 14 mezranın yolu kapandı. Sivas’ta dün gün boyu aralıklarla etkili olan yağmur yerini kara bıraktı. Samsun’un Terme İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış, Terme Çayı’nın taşmasına ve zemin katların sular altında kalmasına yol açtı.

ABANT'TA EŞSİZ KAR MANZARASI

Mevsimin ilk karının yağdığı Abant’a gelen tatilciler beş santimetre kalınlığa ulaşan beyaz örtü ile karşılaştı. Otellerde konaklayan tatilciler Sabah kar yağdığını görünce dışarı çıkarak göl çevresinde yürüdü. Eşsiz manzarasıyla görenleri etkileyen Abant’a gelen tatilciler hayran kaldı.

KARDAN SONRA SEL KORKUSU

Haberin Devamı

ABD ’yi vuran aşırı soğuk ve kar yağışları sonrasında, şimdi de sel korkusu baş gösterdi. Tahminlere göre, New York’ta yağacak yağmurun eriyen karla birleşmesi sonucu seller oluşabilir. Yetkililer, ‘tarihi’ miktardaki kar yağışı sonrasında yağacak olan yağmurun çatıları daha da ağırlaştırmasından ve yeni çökmeler yaşanmasından endişe ediyor. Kar, ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Douglas’ta iki araç kafa kafaya girdi, 6 kişi yaralandı. Yol ulaşıma kapatıldı. Kara kış 13 kişinin hayatına mal oldu.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu; Sakarya çevreleri ile zamanla bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bilecik çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; bu sabah ilk saatlerde Niğde çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Eskişehir'de yer yer karla karışık yağmur, Konya ve Niğde çevrelerinde hafif yağmur şeklinde olması bekleniyor.

KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur vekar şeklinde olması bekleniyor. Parçalı ve çok bulutlu; kıyıları ile Tokat ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur vekar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; bu sabah ve öğle saatlerinde Ardahan ile bu gece saatlerinden itibaren Iğdır, Kars ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur vekar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; bu gece saatlerinden itibaren Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ilk saatlerde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı