Gazete Vatan Logo

Ölüm ‘arka sıradaki’ni buldu

'Arka Sıradakiler’ adlı dizinin Kağıthane’deki çekimleri sırasında bir kaza yaşandı...

Arka Sıradakiler’ dizisinde sanat yönetmeni asistanı olarak çalışan Selin Erdem, stüdyo önünde dinlenirken aniden freni boşalan minibüsün altında kalarak can verdi. Set ekibinden Ömer Özcan ise refleksle kendini iten Erdem’in sayesinde hayatta kaldı.

ÖZEL bir televizyonda gösterimi devam eden “Arka Sıradakiler” dizisinin setinde önceki gün saat 19.06 ‘da meydana gelen kazada sanat yönetmeni asistanı Selin Erdem hayatını kaybetti. Kağıthane Altınay Caddesi Sarmaşık Sokak Numara 2’nin önünde meydana gelen kazada yokuş aşağı park halindeki 34 TH 8305 plakalı film şirketine ait servis minibüsünün bir anda freni boşaldı. Sürücü İdris Fırat’ın kontrolünden çıkan minibüs, çaprazındaki binaya yöneldi. Bu sırada kapıya sigara içmek için çıkan set ekibinde görevli Selin Erdem ile arkadaşı Ömer Özcan, hızla üzerlerine gelen minibüsün altında kaldı. Olay sonrası çevredekilerin yardımına koştuğu kaza ile ilgili vatandaşlar hemen cadde üzerindeki İtfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hava yastıklarıyla minibüsü kaldırıp genç kızı araç altından çıkarttı. Ambulansla Kağıthane Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Selin Erdem tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastaneye sevk edilen ve minibüsün bacağına çarpmasıyla yaralanan Ömer Özcan ise ayakta tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan minibüs şoföri İdris Fırat ise polisteki ifadesinde aracın frenlerinin tutmadığını belirterek aracı kaldırıma çıkartarak durdurmak istediğini ancak durmayan minibüsün o sırada kaldırımda oturan gençlerin üzerine yönlendiğini söyledi.

Selin, Ömer’i kurtardı

Fırat’ın polise, “Frenin boşaldığını anlayınca aracı durdurabilmek için kaldırama çıktım, ancak durduramadım. Bu sırada minibüsü fark eden Selin Erdem, Ömer Özcan’ı iterek hayatını kurtardı. Kendisi ise kaçamadı” şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Kazanın olduğu sırada kendisi arabanın içerisindeyken konuştuğunu ve başını çevirdiğinde Selin yerine minibüsü gördüğünü belirten yapım sorumlusu Mehmet Yazıcı, kazanın bir anda olduğunu belirterek, “Üç aydır birlikte çalışıyorduk. Hayat dolu bir kızdı”dedi.

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Selin Erdem’in cenazesi Kasımpaşa Merkez Camii’ne götürüldü. Genç kızın cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında İstanbul’da toprağa verildi.

Haberin Devamı