Gazete Vatan Logo

Okulda ‘neden güldün?’ dayağı!

2’si kız 3 lise öğrencisini dövdüler

Bodrum’da, 2’si kız 3 lise öğrencisinin derste güldükleri için sınıftan atılıp, okul müdürü ve iki müdür yardımcısı tarafından dövüldüğü ileri sürüldü.

Bodrum’un Mumcular Beldesi’ndeki Sitare Özkan Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı ve İş Bilgisi öğretmeni M.Ö.K., iddiaya göre, 9/A sınıfına verdiği ders sırasında öğrencilerden O.A.’yı (15) bir arkadaşının yaptığı şakaya gülerken yakalayıp, dövdü. Öğrencilerden G.S. (15) ve A.G. (15) de “Sadece O.A. değil. Hepimiz güldük” dedi.

Karakolda sabahladılar

Bunun üzerine daha da sinirlenen M.Ö.K., iddiaya göre bu iki öğrenciyi de dövdü. M.Ö.K., daha sonra üç öğrenciyi sınıftan atıp, okul yönetimine gönderdi. Burada da okul müdürü C.U. ve okulun diğer müdür yardımcısı D.K. tarafından dövüldüklerini ileri süren üç öğrencinin durumu bildirdikleri velileri Yusuf A. ve Saliye G., jandarmalarla birlikte okula geldi. Okul yönetimi ile veliler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Okul yöneticilerinin kendilerine hareket edip, tartakladığını ileri süren veliler, üç öğrenciyle birlikte Mumcular Jandarma Karakolu’na gidip, Okul Müdürü C.U. ve iki yardımcısından şikayetçi oldu. Bodrum Devlet Hastanesi’nden darp raporu da alan 3 öğrenci, geceyi karakolda geçirdi. 3 öğrenci sonra savcılık, Valilik ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de suç duyurusunda bulundu.

Kameralar araştırılıyor

Jandarma, savcılğın talimatı üzerine okulun bazı yerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerine incelenmek üzere el koydu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, Valilik okula iki müfettiş gönderdi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, öğretmenlerin komployla karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı