Gazete Vatan Logo

Öğretmenim olmasa sokak çocuğuydum

Annesinin terkettiği, babasının 'Eşim sana bakmaz' diyerek yüz çevirdiği Dilek'e öğretmeni yuva buldu

Dilek A., Küçükçekmece'deki bir ilköğretim okulunda 5'inci sınıf öğrencisi. 11 yaşında... Babasını hiç tanımadı, annesi tarafından bakıcısına terkedildi. Küçük kıza 9 yıldır bakan bakıcı, parası ödenmeyince Dilek'i istemedi. Çaresiz kalan küçük kız öğretmeni Gökhan Kayhan'a sığındı. Kayhan önce babayı buldu ama o da kızını istemiyordu. Öğretmen Kayhan yılmadı; 3 adliye, bir çocuk yuvası, polis merkezi ve kaymakamlık dolaştıktan sonra, Dilek'e yuva buldu. Küçük kız istanbul Sosyal Hizmetler Kurumu'nun kanatları altına alındı. Artık bir yuvası olan Dilek, başından geçenleri şöyle anlatıyor:

Hakkını nasıl öderim?
"Annem ve babam ben küçükken ayrılmışlar. Annem bana bakıyordu. Daha doğrusu bakıcıma bırakıyordu. Her ay ziyaretime gelirdi. Sonra yok oldu. Annemden haber alamayan bakıcım bana kötü davranmaya başladı. Çareyi okul öğretmenime sığınmakta bulundum. Gökhan Kayhan mükemmel bir öğretmen. Hemen bana sahip çıktı. Önce annemi aradı. Bulamayınca babamı araştırıp telefonunu getirdi. Aradım. "Baba, annem kayboldu. Bakıcım beni sokağa atıyor. Gel beni al' dedim. Babam, 'Kızım ben evliyim. Eşim sana bakmaz' diyerek telefonu kapattı. Öğretmenim aylarca kapı kapı dolaşıp bana yuva aradı. En sonunda buldu."

Dilek büyünce öğretmen olmak istiyor. "Gökhan öğretmen benim hem annem hem de babam. Onun hakkını ancak onun gibi öğretmen olarak ödeyebilirim"diyor.

Haberin Devamı