Gazete Vatan Logo

O intiharın sırrı çözüldü!

Mert’in katili cezaevinde intihara kalkıştı

O intiharın sırrı çözüldü!

Küçük Mert’in katil zanlısı, suyun bile kağıt bardakla verildiği ve 24 saat kamerayla izlendiği hücresinde intihar girişiminde bulununca ruh ve sinir hastalıkları hastanesine kaldırıldı.

Kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip hunharca öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın katil zanlısı Aykut Balk, Erzurum’da kaldığı cezaevinde intihar girişiminde bulundu. Önce Balk’ın bileklerini kestiği iddia edildi. Ancak 24 saat güvenlik kamerası ile izlenen ve kağıt bardakla su verilen hücrede koğuşta bileklerini nasıl kestiği kafaları karıştırdı.

Bileklerinde yaralar

Doktor muayenesinde iki el bileğinde kesikler olan Aykut Balk da, doktorlara intihar teşebbüsünü neyle yaptığını söylemedi. Fakat bir süre sonra Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayın ’intihar’ girişiminden çok ’yaralama girişimi’ olduğunu savundu. Savcılık açıklamasında, Erzurum H Tipi Cezaevi’nde tek kişilik hücrede kalan ve davranış bozukluğu görülen Aykut Balk’ın kollarını duvara sürterek kendisini yaralamaya çalıştığı belirtildi.



Hastanede kalacak

Zanlı, Erzurum’dan Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede 24 saat güvenlik kamerası ve güvenlik görevlilerinin bulunduğu özel odaya alınan cinayet zanlısının tedavi süreci başladı. Psikiyatrlar tarafından tedavisine başlanan Aykut Balk’ın hastanede ne kadar kalacağının henüz belli olmadığı, vereceği cevaba göre tedavisinin süreceği açıklandı.





Haberin Devamı