Gazete Vatan Logo

Nehir Karakuş tepkilere isyan etti: Benim iyileşmeye hakkım yok mu?

6 Şubat’taki depremde tüm ailesini ve yakınlarını kaybeden 23 yaşındaki Nehir Karakuş, ailesinin ölümünden 6 ay sonra tatile gitti diye sosyal medyada büyük tepkiyle karşılaştı. Karakuş, kendisini eleştirenlere isyan edip, “Neden tatil yapıyorsun, böyle yas mı tutulur? diye onlarca yorum aldım. İyileşmeye çalışıyorum. Ancak bazı insanlar acıyla beslenmeyi seviyor. İstiyorlar ki ben her gün ağlayayım” dedi.

Nehir Karakuş tepkilere isyan etti: Benim iyileşmeye hakkım yok mu?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Nehir Karakuş’un ailesinin Adıyaman’daki evi de 6 Şubat depreminde yıkıldı. 15 kişin yaşadığı apartmanda kurtulan olmadı. O binada Nehir’in annesi Fatma Karakuş (48), Baba Mehmet Karakuş (52), doktor ablası Sena Karakuş da (26) yaşamını yitirdi. 

Acısını, ailesine duyduğu özlemi, isyanını sosyal medya hesabından paylaşan Nehir, tatil fotoğrafları paylaşınca sosyal medyada lince maruz kaldı. Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'a konuşan Nehir şunları aktardı:

“Beni eleştirenler, benim yaşadıklarımı kendileri yaşasalardı, benim gösterdiğim duruşu gösteremeyecekleri için beni eleştiriyorlar. Tatile geldim diye yapılmayan eleştiri kalmadı. ‘Neden tatil yapıyorsun, böyle yas mı tutulur?’ diye onlarca yorum aldım. Herkesin yas tutma yolu farklıdır. Ben iyileşmeye çalışıyorum.”

‘Acıyla besleniyorlar’

Gelen tepkilere isyan eden Nehir, şöyle konuştu: “6 aydır her düştüğümde beni kaldıran insanlar oldu. Bu insanlar için iyi olmak zorundayım. Çünkü arkamda beni kucaklayan bu kadar insan varken hayata sıkı sıkı tutunmalıyım. Ancak bu eleştiren insanlar acıyla beslenmeyi seviyor. Ben acının kendisi olmuşum zaten. İstiyorlar ki her gün ağlayayım. Destek beklemiyorum; ama onca acıya rağmen hayata tutunmaya çalışırken bu yorumları yapmasınlar.”