Gazete Vatan Logo

Mucize ikizleriyle umut oldu

4.5 yıl önce hamile kaldı ama yeni doğurdu

Lenfoma kanseri teşhisi konulunca 4.5 yıl önce embriyolarını donduran Nergis Karapınar, hem hastalığını yendi hem de ikiz bebeklerine kavuştu. Çift,

15 Ekim’de 29 haftalık olarak dünyaya gelen mucize ikizleriyle birçok anne adayına da umut oldu

4 yıl önce lenfoma kanseri teşhisi konulan ve yoğun bir tedavi gören Nergis Karapınar, hastalığının ilk teşhisinde dondurduğu embriyolarının nakledilmesiyle hamile kaldı. 15 Ekim’de de aceleci bebekler 29 haftalık dünyaya geldi. Şimdi anne Karapınar bebeklerini daha kucağına alamasa da onları küvözde ziyaret edip ‘hadi bebeklerim sizi bekliyorum’ diyor. Nazik ve yumuşak huylu anlamına gelen Lina ve sabrın en güzeli anlamına gelen Liya adını verdikleri kız bebeklerine kavuşma sürecini anlatan anne Nergis ve baba Recep Karapınar, “Biz bu mutluluğu tattık bizim gibi birçok çift var onlara da umut olmak istiyoruz. Biz başardıysak birçok insan da başarabilir ve dünyanın en güzel duygusunu tadabilirler” dedi.

Yedi aylık evliyken kendisine kanser teşhisi konulduğunu ve hemen tedaviye başlaması gerektiğininn söylendiğini anlatan anne Karapınar, “En büyük isteğimiz bebek sahibi olmaktı. Ama göreceğim tedavi sonrasında bu olamayabilirdi. O dönemde embriyoları dondurulabileceğini öğrendik ve hemen bunu yaptık iyi ki de yapmışız. Tam iyileştim derken hastalık yeniden nüksetti, ameliyat oldum, yoğun tedaviler geçirdim. Eşim en büyük destekçim oldu. Bana sürekli ‘hadi dayan bebeklerimiz bizi bekliyor‘ derdi. Embriyoların dondurulup saklandığı yerden geçerken ‘hadi bebeklerimizi görelim’ diye konuşurduk. Şimdi onlar mucize gibi doğdular. Bir kilo olarak dünyaya erken geldikleri için henüz küvözdeler, bir kere bile kucağıma alamadım. Ama olsun. Onları 4.5 yıl beklemişim birkaç hafta daha beklerim” diye anlattı. Baba Recep Karapınar da, “Kanser denildiğinde ilk aklımıza gelen bebek sahibi olamayacağımızdı ama embriyolarımızı dondurduk ve şimdi ikizlerimiz dünyamıza girdi. Bizim gibi çok aile var. Onlara umut olmak istedik. Doktorlarımızla birlikte bizim gibi olan ailelere destek vermek amacıylaç Üreme Sağlığını Koruma Derneği’ni kurduk” dedi.

ÜRSAK’tan ücretsiz tedavi

Kanser hastalarının üreme sağlığı artık koruma altına alınıyor. Türkiye’de ilk kez kurulan Üreme Sağlığını Koruma Derneği, bu konuda bilgilendirme yaparken aynı zamanda imkan sahibi olmayan hastalara da kâr amacı gütmeden destek verecek. Dernek olarak bu noktadan çıktıklarını anlatan Prof. Dr. Bahçeci, “Öncelikle sağlık çalışanlarının ve kanser tedavisi görecek hastaların tedavi öncesi bilinçlendirilmelerini amaçlıyoruz. İhtiyaç sahibi olduğunu belgeleyenlere ise tedavileri dernek tarafından ücretsiz yapılacak” diye bilgi verdi.

Haberin Devamı