Gazete Vatan Logo

MİT'çiyiz yalanıyla büyük vurgun! İş insanlarına akılalmaz tuzak

Muğla KOM Şube Müdürlüğü Marmaris Kom Büro Amirliği Marmaris’te büyük bir dolandırıcılık şebekesini çökertti. Kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan çete, bölgede yaklaşık 30 iş insanından 15 milyon TL’lik vurgun yaptı. Çete üyelerine operasyon yapıldığı sırada bazı çete üyelerinin kendilerinin MİT üyesi olduğunu söyleyip evlerine polisin giremeyeceği şeklinde karşılık verdiği öğrenildi. İşte operasyonun ayrıntıları...

Akıllara durgunluk veren operasyon Marmaris KOM Büro Amirliği'nin 6 aylık teknik takibi sonucunda ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; çete Marmaris'te bulunan zengin iş insanlarını, otel ve işyeri sahipleri gibi esnafları hedefine koydu.

Kendilerini emekli kamu görevlisi, MİT görevlisi olarak tanıttılar. Ardından devlet giderleri, şehit ailelerine, dini derneklere, Libya operasyonu için çeşitli envanter masrafı yardımı adı altında para toplamaya başladılar. Ve yaklaşık 30 kişiden 15 Milyon TL'lik vurgun yaptıkları belirlendi.


KOD ADLARI: "MÜŞTEBA" VE "KOMUTAN"

Öte yandan çetenin bu paraların temini için çeşitli elemanlarına "Müşteba", "Komutan" gibi sahte isimler takarak vatandaşların dini ve milli duygularını sömürerek dolandırdıkları belirlendi.

Emniyetin teknik ve fiziki takibi sonrasında düğmeye basıldı ve operasyon kapsamında örgüt lideri ve iş insanlarını ikna aşaması ve para transferleri konusunda dolandıran 5 kişilik çete yakalandı. Çete üyelerinin evlerinde yapılan aramada ise çok sayıda mermi, büyü kitapları, ajandalar, banka dekontları ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ayrıca yapılan tespitlerde toplanan paranın örgüt lideri H.H.S.'nin ailesini lüks içerisinde yaşaması için harcadığı saptandı. Çete lideri en son Osmaniye ilinde depremzedelere yardım adı altında yardım topladığı sırada gözaltına alındı.