Gazete Vatan Logo

Mercedesli Hazerfen müteahhit efendi!

Uçak pistinden çıktı, cipin üzerine düştü

Atatürk Havalimanı’nın pistini uzatan Eko İnşaat’ın proje Müdürü Beyhan Torun 400 beygirlik Mercedes S500 otomobiliyle pistte hız denemesi yaptı. Pistin sonu geldiğinde duramadı. Havalanıp takla attı ve pistin bitimindeki duvarı yıkıp yolda seyreden bir cipin üzerine düştü. Torun ve cip sürücüsü doktor Nur Tüzüner yaralandı, Müteahhitin ilk tepkisi ‘Allah beni kahretsin’ oldu




Atatürk Havalimanı’nın yenilenen ve uzayan pistini inşa eden Eko İnşaat’ın Proje Müdürü Beyhan Torun, 06 KC 962 plakalı aracıyla pistte hız denemesi yaptı. Torun, direksiyon hakimiyetini kaybedince, havalimanını çevreleyen 2 metre yüksekliğindeki beton duvara çarptı. Duvarı yıkan ve üzerindeki demir korkuluk ile tel örgüleri parçalayan Mercedes, Havalimanı-Florya bağlantı yolunda cipiyle seyir halinde bulunan ve Ataköy’den bir cenazeden dönen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nur Tüzüner’in (43) kullandığı Toyota marka cipin üstüne düştü. Kazada Mercedes’in sürücüsü ile Dr. Nur Tüzüner yaralandı. Nur Tüzüner, “Uçak geliyor zannetmiştim” dedi.

Görev yaptığı İncirli Ethica Hastanesi ’nde tedavisi devam eden Nur Tüzüner, dün Ataköy 5. Kısım Camisinde bir cenaze törenine katıldığını belirterek yaşadıklarını anlattı.

‘Uçak geliyor sandım’

Saat 14.00 civarında Ataköy 5. Kısım Camisi’Nde bir cenazeden çıktığını söyleyen Tüzüner, “Sahil yolunu kullanarak Yeşilköy’e geldim. Havacılık Müzesi’ni geçtikten sonra Flyinn Alışveriş Merkezi ’ne 500 metre kala Florya girişi vardır. Sağdan oraya oranın hizasına geldiğimde sağ tarafımda bir toz bulutu gördüm. Önce pisten çıkan bir uçak olduğunu düşündüm. Daha sonra önüme parçacıklar düştü. İlk aklıma gelen bir uçak üzerime geliyor oldu. Sonra bana birşey çarptı ve arabam takla atmaya başladı. Sürüklendim bir süre sonra çevredekiler beni aracın içinden çıkardı. İlk önce aracıma baktığımda öldüğümü düşündüm. Çünkü bir uçak çarparsa ölürsünüz. Bir kadın bana koşarak geldi bu arabadan nasıl sağ çıktınız diyerek ağladı. Ben daha sakindim sonra ben de ağlamaya başladım” dedi.

Tüzüner, “Orada araba geleceğini hayal etmediğiz için uçak geliyor zannetmiştim. Sonra oradaki insanlar bir araba havaalanının duvarını yıkıp sizin üzerinize geldi diye söylediler. Ben arabanın geldiği yere baktığımda başka arabaların da orada olduğunu gördüm. Olay yerine gelen ambulansta ilk müdahalem yapılırken bana çarpan otomobilin sürücüsü de oradaydı. ‘Sen beni öldürüyordun. Farkında mısın?’ diye sordum. Özür diledi. ‘Biliyorum her şeyin farkındayım Allah beni kahretsin’ diye yanıt verdi “ diye konuştu. Hâlâ olayın şokunu yaşayan Dr. Tözüner, “Apronda arabanın ne işi var. Bir dahaki sefere herhalde uçak inecek kafama ” dedi. Doktor Tüzüner, ayrıca hastanede kendisini ziyaret eden yakınları ve basın mensuplarına dizüstü bilgisayarındaki kaza sonrası çekilmiş görüntüleri gösterdi.



‘ÜZERİME UÇTU UÇAK ZANNETTİM’


Doktor Nur Tüzüner’in cipi havalimanından üzerine düşen Mercedes’ten sonra bu hale geldi (üstte solda). Nur Hanım ise çalıştığı Ethica Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Üzerine uçak düştüğünü sanan Dr. Nur Tüzüner, kazadan sonra tam olarak kendine gelemediğini söyledi. Tüzüner, kaza sonrasında kendine yine bir kadının yardıma koştuğunu söyledi.



TAM HAVALANACAKKEN!


Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Uluslararası Havalimanı’nın yeni pistine süper lüks ve hızlı arabasıyla çıkan müteahhit, gaza sonuna kadar bastı. 2 bin 600 metrelik pistte son hızla giden Mercedes’ini havalandırmak istediği düşülen müteahhit, pistin sonu gelmesine karşın yoluna devam etti. Havalimanının duvarını yıkıp aştı, taklalar atarak duvarın ardındaki yola yöneldi ve geçmekten olan cipin üzerine düştü.



400 beygir 260 kilometre yapıyor


Mercedes S500 tam bir hız canavarı. Ancak uçak olarak kullanılacak kadar değil. 6000 santimetreküplük motor hacmi 400 beygirlik güç üretiyor. Saatte 260 km. hıza çıkabiliyor.

Haberin Devamı