Gazete Vatan Logo

'Melih daha şıllıktır!'

Dengir Mir Mehmet Fırat Kılıçdaroğlu-Gökçek düellosunu böyle değerlendirdi!

Meclis’te bütçe düellosu günü… Genel Kurulun başlamasına yarım saat var ve kulisler tıklım tıklım. Arkadaşlarla ayaküstü sohbet ediyoruz. Birden gözümüz AKP’li Dengir Mir Mehmet Fırat’a takılıyor ve birazdan selam verip karşısındaki boş koltuğa oturuyoruz.

Dengir Bey bayram tatilinde kızıyla birlikte İspanya’daymış. “Madrid ve Mallorca’ya gittik. Şansımıza çok yağmur yağdı. Ama bir hafta bile olsa bu ortamdan uzaklaşmak iyi geldi. Hiç gazete okumadım yani kafam rahattı” diyor.

Dengir Bey son aylarda kendisini üzen haberlerle dolup taşan gazeteleri okumamış ama kitap okumuş. “Hangi kitabı okudunuz?” diye sordum, “Graham Fuller’in Yeni Bir Türkiye Cumhuriyeti adındaki kitabını okudum. Çok ilginç bir kitap. Okunması gerekiyor” dedi.

Graham Fuller Türkiye’de yakından bilinen eski bir CİA ajanı. Türkiye üzerine çalışmalarıyla tanınıyor. Dengir Bey’in sözünü ettiği kitaptan önce de “Türkiye’de Siyasal İslamın Yükselişi” adında bir başka kitabıyla çok konuşulmuştu. Bu kitap da AKP’lilerin ilgiyle okudukları bir çalışmaydı.

Dengir Bey’i yakalamışken Kılıçdaroğlu-Gökçek düellosunu sormadan olmaz. Dengir Bey’in Kemal Kılıçdaroğlu’yla söz düellosu hala akıllarda. Kısa bir süre sonra da istifa etmişti. “Ne diyorsunuz, ne olur Kılıçdaroğlu-Gökçek düellosunun sonucu?” diye soruyoruz. Duruyor birden ağzından hiç beklemediğimiz bir cümle dökülüyor, “Valla Melih daha şıllıktır… !” Ağzından çıkanın pek de uygun bir kelime olmadığının farkına varıyor, “bunu yazmayın ama” diye de ekliyor.

Dengir Bey ardından “şıllık” kelimesiyle neyi kastettiğini açıklamaya çalışıyor, “Kemal Kılıçdaroğlu Melih’le baş edemez. Melih PKK’dan girer, genelevden çıkar…” Dengir Fırat’ın bu sözlerine bir anlam veremiyoruz,

-PKK mı ? Genelev mi ? Ne demek istiyorsunuz Dengir Bey ? Geçtiğimiz günlerde Kanal 7’nin yalanlanan bir haberi vardı onu mu söylüyorsunuz ?”

-Evet… Belgeleri vardır. Videosunu bile ortaya koyar. Melih’le baş edilmez…

Deniz Feneri olayının üstüne gidip gerçekleri ortaya koyduğu için Kanal 7 tayfası bir süredir CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili gerçek dışı, aslı astarı olmayan, belden aşağı haberler yapıyor. Önce Alman Hakimin Deniz Feneri Davası sırasında Kılıçdaroğlu’nu odasından kovduğu yalanını ortaya atmışlardı. Son olarak da Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da genelev olarak kullanılan bir saunaya gittiğini, PKK’lılarla aynı araca bindiği yalanını. Tamamen belden aşağı, tamamen karalamaya dönük haberler.

Dengir Fırat işte bu haberlere itibar ediyor ve siyasi geleceğini kararttığı için Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kin duyuyor. Ancak ifadeleri ve kullandığı kelimeler siyasetin zaman zaman nasıl çirkinleşebileceğini ortaya koyuyor.

Haberin Devamı