Gazete Vatan Logo

Mehmet Berat Kağanarslan katili kim, bulundu mu? Diyarbakır’da cesedi yakılan Kağanarslan’ı Kübra Ekin mi öldürdü?

Diyarbakır'da öldürülüp cesedi yakılan Mehmet Berat Kağanarslan'ın katili kim, Kübra Ekin mi? 22 Ekim’de ailesi tarafından kayıp ilanı verilen Mehmet Beraat Kağanarslan cesedi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde hayvanlar tarafından parçalanmış halde bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürerken Mehmet Berat Kağanarslan cinayeti ile ilgili yapılan araştırmalar da arttı.

Mehmet Berat Kağanarslan katili kim, bulundu mu? Diyarbakır’da cesedi yakılan Kağanarslan’ı Kübra Ekin mi öldürdü?

Diyarbakır'da öldürülüp cesedi yakılan Mehmet Berat Kağanarslan’ın katili mi, Kübra Ekin mi? Diyarbakır'da vücut bütünlüğü bozulmuş bir erkek cesedi bulunmuştu. Otopsi yapılan ve ailelerden alınan DNA örnekleri alındıktan sonra cesedin 22 Ekim'de ailesi tarafından kayıp ilanı verilen Mehmet Beraat Kağanarslan'a ait olduğu saptandı. Peki, Mehmet Berat Kağanarslan'ın katili bulundu mu, Kağanarslan'ın kim öldürdü, katili kim?

MEHMET BERAT KAĞANARSLAN'IN KATİLİ KİM, KÜBRA EKİN Mİ?

Mehmet Beraat Kağanarslan'ın ölümüyle ilgili soruşturması sürerken, olayla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Cinayetle ilgili 13 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 6'sı ise serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır'da bir süredir kendisinden haber alınamadığı belirtilen 22 yaşındaki Kübra Ekin'in, 7 zanlının tutuklandığı cinayete ilişkin, delilleri kararttığı iddiasıyla arandığı öğrenildi.

Tutuklanan bir şüpheli ile yurt dışına çıkmak için başvuru yaptığı tespit edilen ancak pasaport alamadığı öğrenilen Ekin'in bulunması için güvenlik güçlerinin çalışması sürüyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Mehmet Beraat Kağanarslan'ın cesedinin arazide bulunmasına ilişkin gözaltına alınan 7 zanlı tutuklanmış, soruşturma kapsamında 2 zanlıdan birinin 25 Ekim'de yurt dışına çıktığı, diğerinin de 15 Kasım'da silahla öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

KÜBRA EKİN NEREDE?

Kübra Ekin, 13 Kasım günü Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde birlikte yaşadığı annesi Rahime Özdemir'e 'alışverişe gidiyorum' diyerek evden ayrıldıktan sonra sırra kadem basmıştı. Kızının bulunmasını isteyen Rahime Özdemir, 'soruşturmanın etkin yürütülmesi için Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi'ne başvurmuştu. Basına da yansıyan olay sonrası Ekin'in bulunması için özel ekip kurulmuştu.

Yapılan araştırmada, Kübra Ekin'in, Kağanarslan cinayetinin asli şüphelilerinden tutuklanan F.F. ile birlikte 9 Kasım'da aynı gün pasaport müracaatı yaptığı ve Ergani ilçesinde olduğu tespit edildi. Ekin'in en son Hazro ilçesi civarında görüldüğü bildirildi. Kübra Ekin'in yurt dışına kaçan şüpheliyle birlikte gittiği değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Bu arada Kübra Ekin'in kıyafetinden dolayı saldırıya uğradığını beyan etmesi üzerine polis ekiplerince yapılan çalışmayla şüpheli olarak tespit edilen Ö.A.'nın yakalandığı ortaya çıktı. Emniyete davet edilen Ekin'in ise teşhiste, 'O, olup olmadığını bilmiyorum' deyince Ö.A.'nın serbest bırakıldığı ifade edildi.

Ekin'in bulunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kurulan özel ekiplerin yoğun çalışması halen devam ediyor.