Gazete Vatan Logo

Mazgallar yeni kurban bekliyor!

Geceleri kasası delik kamyonetle çalıyorlar

Büyükçekmece’deki korkunç kazanın ardından TEM’deki Karasu Viyadüğü’nde mazgallar hala eksik. Hırsızlar 15 TL’ye hurdacıya sattıkları mazgalları, geceleri kasası delik kamyonetle çalıyor.

İstanbul Karasu Viyadüğü’nde iki gün önce ilginç bir kaza yaşanmış, Suriye uyruklu Andrian Abu Hassoun (19), çalınan mazgallar yüzünden karşıdan karşıya geçerken Büyükçemece Gölü’ne düşerek yaşamını yitirmişti. Yaşanan dramın ardından Türkiye’de Karayolları’nın yaşadığı büyük bir sıkıntı da ortaya çıktı. Karayolları’nın sorumluğunda bulunan mazgal, rögar kapağı, ızgara ve trafik işaret levhalarının hırsızlar tarafından çalınması maddi ve manevi kayıplara neden olan birçok kazayı da beraberinde getiriyor. Otoyolları mesken tutan hırsızlar, mazgalları çalmak için trafiğin azaldığı gece saatlerini tercih ediyor.

Balık gibi mazgal çekiyorlar

Bir kamyonetin kasasının ortasında delik açan hırsızlar, altı delik olan kasadan mazgalara kelepçe atarak aracın içine çekiyorlar. Çalınan mazgalları ise kilo hesabıyla hurdacılara satan hırsızlar, bir tanesi 30-35 kilo gelen mazgallardan 15 lira alıyorlar. Büyükçekmece’de yaşanan korkunç kazanın ardından TEM otoyolu Okmeydanı ayrımından Büyükçekmece Karasu Viyadüğü’ne kadar olan kısmı inceleyince mazgalların yerinde olduğunu tespit ettik. Ancak kazanın yaşandığı Karasu Viyadüğü’nde çalınan mazgalların yerine yenilerinin konulmadığını gördük.

Hurdacılar Meslek Odaları yetkilileri ise büyükşehirlerde ve karayollarında büyük çaplı mazgal hırsızlıkları yaşandığını dile getiriyor. Anayollardan çalınan mazgalların hurdacılara satıldığını belirten bir yetkili şunları söyledi: “Özellikle mazgallar ve rögar kapakları döküm olduğu için daha fazla para ediyor. Yakın zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait bin 500 mazgal çalınmış ve belediye bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya davet etmişti. Mazgallar kilo hesabı ile satılıyor, fiyatı ise 50 ila 60 kuruş arasında değişiyor. Bir mazgal 30-35 kilo ağırlığında. Ankara’da her yıl 4 bin ızgara çalınıyor. ”

Haberin Devamı