Gazete Vatan Logo

Kripto kraliçesi Ruja Ignatova yıllar sonra ortaya çıktı! Kimliği ilan verince deşifre oldu

Milyar dolarlık kripto para vurgununda detaylar ortaya çıktı. Yatırımcıları 4 milyar dolandırıp kaçan ‘kripto kraliçesiRuja Ignatova 6 yıl sonra yakayı ele verdi. Her yerde aranıyordu, ilanı fark eden yazar hemen polise haber verdi. Bakın ünlü dolandırıcı kendini nasıl ‘yanlışlıkla’ kendini ifşa etti.

Kripto kraliçesi Ruja Ignatova yıllar sonra ortaya çıktı! Kimliği ilan verince deşifre oldu

FBI’ın en çok aranan 10 kaçak listesindeki tek kadın olan ve 2017’den beri görülmeyen Bulgar asıllı “kripto kraliçesiRuja Ignatova’nın (42) altı yıl sonra “yanlışlıkla” kendini ifşa ettiği belirtildi. İnternette satışa sunulan Londra’daki lüks bir dairenin, aslında Bulgaristan merkezli kripto para şirketi OneCoin’in kurucu ortağı olarak yatırımcıları 4 milyar dolardan fazla dolandırıp kaçan Ignatova’ya ait olduğu ortaya çıktı.

Dört yatak odalı dairede, Andy Warhol tabloları da dahil 500 bin sterlin değerinde sanat eseri olduğu bildirildi.

İLANI KALDIRDILAR

Milliyet'in haberine göre; emlakçı “Knight Frank”ın internet sitesinde 12.5 milyon sterline satışa çıkarılan dairenin, Ignatova tarafından farklı bir şirket adıyla alındığı ifade edildi. İngiltere’deki yasada yeni yapılan bir değişiklikle, mülk satışlarında gerçek sahiplerin kimliğinin bilinmesi gerekiyor. İşte “kripto kraliçesi”nin adı da satış ilanında bu nedenle gündeme gelince, 6 yıl sonra sinyal vermiş oldu.


“The Missing Cryptoqueen” (Kayıp Kripto Kraliçesi) kitabının yazarı Jamie Bartlett de ilanı görüp polisi aradı. Bunun üzerine emlakçı da satış ilanını internet sitesinden hemen kaldırdı. Polisin bu kapsamda soruşturmayı genişletmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İHBAR EDENE 100 BİN DOLAR

2014 yılında iş ortağı Sebastian Greenwood ile birlikte OneCoin şirketini kuran ve “saadet zinciri” ile yatırımcıları dolandıran Ruja Ignatova’nın Alman pasaportuyla Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Rusya, Doğu Avrupa ve hatta Bulgaristan’a seyahat etmiş olabileceği düşünülüyor.

Ignatova’nın estetik ameliyatlarla görünüşünü değiştirdiği tahmin edilirken, FBI, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kripto kraliçesinin nerede olduğunu ihbar edene 100 bin dolar ödül vereceğini duyurdu.