Gazete Vatan Logo

Fizik profesörü tele-dolandırıcıların radarına girdi! Binlerce lira birden gönderdi

Dolandırıcıların hedefinde bu kez de bir fizik profesörü vardı. Dolandırıcılar profesöre hangi bankada kaç hesabı olduğunu söyleyerek Prof. Dr. Mahmut Önder Hortaçsu’yu inandırmayı başardı. İşte tele-dolandırıcıların talepleri karşısında şaşkınlık yaşayan Hortaçsu’nun başına gelenler...

Fizik profesörü tele-dolandırıcıların radarına girdi! Binlerce lira birden gönderdi

İstanbul'da bir üniversitede fizik bölümünde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Mahmut Önder Hortaçsu (79), telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düştü.

TÜM PARASINI TEK HESAPTA BİRLEŞTİRMESİ İSTENDİ

Birçok polis kimliği görüntüsü gönderip, profesörün hangi bankada kaç hesabı olduğunu bilen dolandırıcılar, tüm parasını tek hesapta birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

FETÖ operasyonu kapsamında bu hesapları kullanan şahıslara suçüstü yapacaklarını söyleyen tele-dolandırıcılar, Hortaçsu'dan hesaplardaki paraları verdikleri hesaba transfer etmesini söyledi.

Bir bankadaki 52 bin lira parayı söz konusu hesaba gönderen profesör, diğer bankadaki parasını transfer edeceği sırada dolandırıldığını anladı.

Hortaçsu'nun şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada profesörün para transferi yaptığı hesabın Umut T. (31) adlı kişiye ait olduğu tespit edildi. Umut T. ifadesinde bir arkadaşının hesabında icra olduğunu belirterek, hesabına para gönderttiğini, parayı çekip kendisine vermesini istediğini söyledi.

DAVA AÇILDI

Umut T.'nin suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiği belirtilerek "Kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı