Gazete Vatan Logo

Kira artışını kabul etmedi, ev sahibinin yaptığı 'pes' dedirtti!

Antalya'da yaşayan Emine Kara, 1 sene önce 3 yıllık kontratla ev kiraladı. Bir yılın sonunda zam dönemi geldi ve hayatı adeta kabusa döndü. Sözleşme olduğu için zam ve taşınma isteklerini reddeden Kara'ya, ev sahibinin 2 hafta önce yaptıkları 'yok artık' dedirtti.

Kira artışını kabul etmedi, ev sahibinin yaptığı 'pes' dedirtti!

Emine Kara, biri kız biri erkek iki çocuğu ile bir sene önce Antalya'nın Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi'nde ev tuttu. Ev sahibiyle de 3 yıllık kontrat yaptı. Emine Kara ve ev sahibi kirayı 1000 lira olarak kararlaştırdı. 1 sene sorunsuz geçti ancak sonrasında zam dönemi gelince her şey bir anda değişti.

BİN LİRALIK KİRAYI 7 BİN LİRAYA ÇIKARMAK İSTEDİ

Ev sahibi 3 yıllık sözleşmeye rağmen zam yapmak istiyordu. Ancak zam oranı oldukça fahişti. 1000 lira olan kirayı 7 bin liraya çıkarmak istiyordu. Kara ise ev sahibinin zam isteğini reddetti, kontratı olduğu için de evden çıkmak istemedi. Tüm bu yaşananların ardından ev sahibi farklı yollara başvurarak kiracı Emine Kara'yı caydırmaya çalıştı.

EVİN SUYUNU KESTİ

Önce 'Eşyalarınızı sokağa atacağım' diyerek tehdit etti. Yetmeyince Kara'nın çocuklarıyla oturduğu ve ortak abonelikle kullanılan dairenin suyunu, vanaya kör tapa takarak kesti. Kara, 15 gündür komşularının evlerinden su doldurduğu bidonlarla yaşamını sürdürüyor. 

Emine Kara, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Haberin Devamı

Evi kiralarken 3 senelik sözleşme yaptık. Ev sahibim evden çıkmam için bana baskı yapmaya başladı. Çıkmayacağımı söyleyince şimdi de suyumu kesti. 15 gündür evimde su akmıyor. Sular akmayınca akrabalarımın yanına gittim. Bana 'Eşyalarını sokağa atacağım' diye haber gönderdi. Tek bir abonelik vardı, aynı abonelik üzerinden kullanıyoruz.

SUYU MARKETTEN ALIYOR

Çok zor durumda kaldığını belirten Kara ev sahibinin kendisine çıkması için süre verdiğini belirterek, "Kirayı 7 bin liraya çıkartmamı istedi. Ben de devletin belirlediği düzeyde artış yapacağımı söyledim.

Bunun üzerine evin yanındaki vanaya kör tapa takarak suyumu kesti. İçme suyumu marketten alıyorum, diğer ihtiyaçlarım için de komşumdan boş bidonlara dolduruyorum. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.