Gazete Vatan Logo

Kaybedenler kulübünün asil üyesi

İSKİ skandalının baş kahramanı Ergun Göknel, makus talihini bir türlü yenemiyor. Maddi durumu son derece kötüleşen Göknel, yarışmalardan medet umdu ama kötü şans yakasını bırakmadı

İSKİ Genel Müdürü'yken, kendisinden 29 yaş küçük sekreteriyle evlenmek için 20 yıllık karısını boşamaya kalkınca tersine dönen talihin çarkı, bir türlü düzelmek bilmedi. Karısı Nurdan Erbuğ, boşanmayı hazmedemeyip yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle şikayet edince, hem işinden oldu hem zamanın parasıyla 8 milyar lira tazminat ödedi hem de hapsi boyladı. Üstelik yeni evlendiği genç eşi de daha hapisten bile çıkmadan terketti Ergun Göknel'i. Ancak o yılmadı, cezaevinde tanıştığı avukat Müjgan Hanım'la evlendi ve kendine yeni bir yaşam kurmaya çalıştı.

Ben Ergun Göknel...
Fakat ne elinde avcunda bir şey kalmıştı ne de yapabileceği bir iş. O da yarışma programlarına merak saldı. 2 yıl önce Mehmet Aslantuğ'un sunduğu ve büyük para ödülü 1 trilyon olan "Aslan Payı" adlı yarışma programına katıldı. Fakat 10 milyarlık barajı geçemeyerek elendi. Ardından Kenan Işık'ın "Kim 500 Milyar İster?"ine gitti. Ancak elemeyi bile geçemedi. Tüm bu talihsizlikler Göknel'de sanki bir kamçı etkisi yaratmıştı. Son olarak önceki gece Tarık Tarcan'ın sunduğu canlı yarışma programı "Bu Yarışma En Büyük Yarışma"ya katıldı. Fakat buradan da sadece sadece 600 milyon lira kazanabildi. Programa telefonla katılan Göknel'e, sunucu Tarık Tarcan tarafından "Ne iş yapıyorsunuz?" diye soruldu. Göknel, "Ben Ergun Göknel" dedikten ve birkaç saniye bekledikten sonra, Kimya Yüksek Mühendisi olduğunu ve yarışmayı evde eşiyle birlikte izlediğini, paraya çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Göknel, "Beyin zar iltihabı nedir" adlı soruya "Menenjit" diyerek doğru cevap verdi. Ancak Göknel'in şansı yine yaver gitmedi. Seçtiği lila renkli topun içinden 600 milyon lira çıktı. Oysa yeşil renkli topu seçseydi 1 milyar lira kazanacaktı.

Haberin Devamı