Gazete Vatan Logo

Kartal Adliyesi’nde boğulma tehlikesi!

Dün İstanbul’un Anadolu Yakası’nda etkili olan sağanak yağış, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nı da etkiledi. Nezarethaneler suyla dolunca tutuklular cezaevine geri gönderildi.

Kartal Adliyesi’nde boğulma tehlikesi!

Dün sabah İstanbul’u etkisi altına alan kuvvetli yağış yüzünden 5 bloktan oluşan ve dünyanın en büyük adliyesi olarak bilinen Anadolu Adalet Sarayı’nın A Bloğunda elektrikler kesildi, B Blok -5. katta bulunan kapalı otoparkı ise su bastı. Tavandan otoparka oluk oluk yağmur suyu aktı. Nezarethaneler de yağmur suyuyla doldu. Suyun yüksekliği insan hayatını tehlikeye sokacak seviyeye ulaştı, bu nedenle tutuklular bu nezarethanelere sokulmadı.

Sel ihtimali

Durum Başsavcılık tarafından tutanak altına alındı. Mahkemelere bilgi yazısı gönderildi. Söz konusu yazıda nezarethanelerin olduğu bölümde sel baskını ihtimaline karşı tutuklular boğulma tehlikesi yaşayacağı belirtilerek tekrar cezaevine gönderildiği ifade edildi. Nezarethanelerde biriken yağmur sulara itfaiye aracının yardımıyla tahliye edildi. Yağış nedeniyle adliyedeki rutin işler de aksadı. Adliye girişinde, içeri girmeyi bekleyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Üst geçidi bile su bastı

Trafiğin durduğu E-5 Karayolu’nun Kartal üst geçidini bile su bastı. İşlerine giderken yağmura tutulan vatandaşlar suya basmamak için yoğun çaba sarf etti. Kimi vatandaşlar demirlere tutunarak kimisi de parmaklarının ucunda karşıya geçti. Bazı vatandaşlar da üst geçide konulan taş ve sopalara basarak yürümeye çalıştı. Bir süre sonra gelen belediye ekipleri tıkanan giderleri açarak suyu tahliye etti.

Haberin Devamı