Gazete Vatan Logo

Kar uyarısı

Bugün ve yarın için İstanbul’a kar uyarısında bulunan meteoroloji Doğu’da ise sıcaklıkların 2-3 derece artacağını açıkladı

Kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, “İstanbul’da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor” denildi. Açıklamada ayrıca “Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor. Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’e kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı.

Karadeniz’de soğuk hava ve kar hayatı olumsuz etkiliyor. Artvin’de 120, Giresun’da 68, Rize’de 14 köy yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Giresun’un Alucra ilçesinde, eğitim öğretime 1 gün ara verildi. İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Karakışın hüküm sürdüğü Doğu’da ise hava sıcaklıklarının 2-3 derece artması öngörülüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 11, Kars’ta 6, Iğdır’da 5, Erzincan’da 3, Erzurum, Tunceli ve Ardahan’da 2 derece olarak kaydedildi.

Haberin Devamı

Yollar kapandı

Van, Bitlis ve Muş’ta etkili olan kar ve tipi nedeniyle 242 yerleşim biriminin yolu kapandı. Van’da yoğun kar yağışından dolayı ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Edirne’de sisten göz gözü görmedi

Edirne’de hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düşerken, sabah saatlerinde etkili olan sis günlük yaşamı da olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düştü. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Sis nedeniyle Mimar Sinan’ın ‘ustalık eserim’ dediği Selimiye Camisi adeta gözden kayboldu. Kentin yüksek kesimlerinden bakıldığında Selimiye Camisi’nin sadece sıralı 4 minaresi görülebildi.