Gazete Vatan Logo

Kaç Suriyeli ülkesine döndü?

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terör örgütlerinden temizlenen bölgelerine geri dönmeyi sürdürüyor. Peki, kaç Suriyeli ülkesine döndü?

Kaç Suriyeli ülkesine döndü?

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatıyla Suriyelilerin terörden temizlenen bölgelerine geri dönüşleri devam ediyor. Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'tan temizlenen bölgelere gitti. Son olarak yapılan Barış Pınarı Harekatıyla ülkesine dönen Suriyelilerin daha fazla olacağı öngörülüyor.

Kaç Suriyeli ülkesine döndü?

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Suriyeli mülteciler hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, kaç Suriyelinin ülkesine döndüğünü açıkladı. Yılmaz, "365 bin mülteci kardeşimiz geri dönmüştü. Bu yeni güvenlik bölgelerimizde bu sayının çok daha yüksek rakamlara ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Bir taraftan da güvenli bir bölge oluştuğunu anlatan Yılmaz, “Orada mülteci kardeşlerimizin geri dönmesi vatanlarına, ülkelerine teşvik edilmiş olacak. Gönüllü bir şekilde ülkelerine yerleşmeleri ve tekrar Suriye'nin vatandaşlarıyla buluşması sağlanmış olacak. Daha önce, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonları'ndan sonra 365 bin mülteci kardeşimiz geri dönmüştü. Bu yeni güvenlik bölgelerimizde bu sayının çok daha yüksek rakamlara ulaşmasını bekliyoruz. İnşallah bunun gerçekleştirilebildiğini de görürüz. Ancak maalesef bu alanda uluslararası destek arzu ettiğimiz ölçüde değil. Aslında mülteci meselesi bütün insanlığın meselesi" diye konuştu.

Haberin Devamı